Senki nem meri odaadni Szilágyi Istvánnak, vagy ahogy egy ország megismerte, Lópici Gáspárnak az összegyűjtött adományokat. Attól félnek ugyanis, hogy a nyomorgó színész fia elkölti az összeset, mert állítólag volt már rá példa.

Nem olyan rég derült ki, hogy szörnyű helyzetben van Szilágy István. A Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjaként és a Tenkes kapitánya Pityik őrmestereként ismert színész szinte nyomorog, de szerencsére sokan szeretnének rajta segíteni. Azzal azonban bajban vannak, hogy hogyan adják át az összegyűjtött pénzösszeget. Félnek ugyanis, hogy a színész fia elszedi tőle a pénzt és elherdálja. A fia, Szilágyi Péter szerint viszont ők még nem láttak soha egy fillért sem az adományokból, az alapítványnál pedig csak hebegtek-habogtak, amikor felhívták.

Szörnyű körülmények között él Szilágyi István színészForrás: Youtube/GyorPluszTV

"Közröhej tárgyává tettek engem az elmúlt hetek cikkei. Azt gondolja rólam mindenki, hogy egy iszákos, agresszív, csavargó, drogos ember vagyok. Igen, néha felöntök a garatra, de ki nem? (..) Annak kéne utánanézni inkább, hogy az az alapítvány mennyi pénzt szedett össze az apám nevében. Mert mi abból még nem kaptunk egy fillért sem" - mondta Szilágyi István fia. Az alapítvány vezetője azonban más véleményen van. "Nem szeretném minősíteni a művész úr fiát. Viszont tényleg nem fognak pénzt kapni tőlünk, mert tudjuk, hogy ha mi odaadjuk az összegyűjtött összeget, akkor azt Péter egyből el fogja szedni az apjától és elherdálja. A lakhelyük mellett levő bolttal fogunk kötni egy szerződést, ahová minden hónapban utalunk pénzt, és azt Szilágyi István levásárolhatja, a dohányt és alkoholt leszámítva. Idáig bármit adtunk Pityi bácsinak, az szőrén-szálán eltűnt" - mondta a Borsnak Martyin László. Nem ő az egyetlen, akinek nincs jó véleménye Szilágyi János fiáról. Az Aurora együttes sem fogja a művész úr kezébe adni a pénzt. "Már felvettük a helyi önkormányzattal a kapcsolatot, és ott fogjuk megbeszélni, hogy milyen segítségre lenne szüksége a színésznek. Mindenképpen úgy akarjuk csinálni, hogy a művészre költjük a pénzt, nem pedig átadjuk neki, mert nagyon jól ismerjük a fiát. Volt olyan alkalom, hogy amikor videoklipet forgattunk, bevettük őt operatőrként, de nem számíthattunk rá, nem jelent meg a munkán..." – mondta az Aurora zenekar frontembere