Nyomorban él az ismert magyar színész, Szilágyi István

Forrás: Youtube/GyorPluszTV -
nyomor szilágyi istván színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon rossz körülmények között él az ismert magyar színész, Szilágyi István, akit a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjaként és a Tenkes kapitánya Pityik őrmestereként ismert meg az ország.

Szilágyi egyik napról a másikra él, a közelmúltban tüdőgyulladást is kapott, mert sokszor tűzifára sincsen pénze.

"Így élek, így kell élnem... Kicsit nehezen közlekedem, mert több hétig feküdtem kórházban, és trombózis alakult ki a lábamban" – mondta a színész, aki azt is elmesélte, mennyire várja, hogy visszatérhessen a Győri Nemzeti Színházba, és ismét színpadom állhasson. A Blikk megkereste a színházat, ám ott azt mondták, hogy Szilágyi István tavaly nyugdíjba vonult, és szó sincs róla, hogy a közeljövőben visszatérne.

Szörnyű körülmények között él Szilágyi István színész Forrás: Youtube/GyorPluszTV


"Szilágyi István tavaly nyugdíjba vonult tőlünk, így szó sincs arról, hogy visszatérne játszani. Magam is megdöbbenéssel olvastam, milyen körülmények közt él egykori művészünk a feleségével, a szobrász Humenyánszky Jolánnal. El kell mondjam, nem így kéne lennie. Győrben nyolc évig egy közművesített szolgálati színészlakásban élt, amely néhány éve fel is lett újítva. Tavaly év végén innen tűnt el Szilágyi egyik napról a másikra. Arra lettünk figyelmesek, hogy nem üríti a postaládáját, nem fizeti a számlákat. Sajnos nem volt ritka, hogy elmaradt a fizetéssel, de kedves ember, mindent sikerült vele rendezni. Hogy miért ment el, azóta sem tudjuk, mert telefonon sem értük el" – nyilatkozta a színház kulturális menedzsere. Elmondása szerint a színház még mindig fenntartja a lakást Szilágyi számára. A színész egyik ismerőse azt mondja, hogy családi konfliktus állhatott Szilágyi gyors távozása mögött.

A Blikk megkereste Szilágyi Istvánt is, aki nem tudott beszélni, mert a háttérből egy középkorú férfi keményen ráparancsolt, hogy fejezze be a beszélgetést. A Bors egyébként azt írta tavaly ősszel, hogy Szilágyi kórházba került, mert a fia megütötte egy ostorral, aminek következtében majdnem megvakult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.