A portugál Ocean Club Resort egykori alkalmazottja valószínűleg tudja, hogy mit történt a 4 éves Madeleine McCann-nel, aki 2007-ben tűnt el a szállodából.

Az eltűnt kislány ügyével továbbra is foglalkoznak a nyomozók, nem adják fel, hogy egyszer megtalálják a gyermeket. Colin Sutton, a Scotland Yard nyomozója azt állította a Sunday Night című műsorban, hogy bizonyítékaik vannak arra, hogy a szálloda egyik alkalmazottja segíthetne megoldani az ügyet.

"A szálloda egykori alkalmazottja olyan információk bortokában van, ami segíthetne az ügy felgöngyölítésében" – állítja a rendőr. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a dolgozó nő vagy férfi, az azonban biztos, hogy nagy erőkkel nyomoznak utána.

A Scotland Yard 2013-ban vette át a nyomozást a portugál rendőrségtől. Több mint 140 000 dollárt kaptak arra, hogy hat hónap alatt átnézzék az ügyhez tartozó aktákat, és megvizsgáljanak minden eddigi bizonyítékot.

A rendőrök több fantomképet is készítettek arról, hogy nézhet most ki Madeleine McCannForrás: Wikipédia

Egy nő, aki Maddie-re vigyázott, a nyomozás új szakaszában azt vallotta, hogy a portugál szálloda nem volt biztonságos. Az asszony, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, az mondta a Mirrornak, előfordult már, hogy ott dolgozó bébiszittereket erőszakoltak meg. Ennek az alkalmazottnak is azt tanácsolták, hogy az üdülőkomplexum területén ne közlekedjen egyedül.

McCannék nyaralása előtt csavargókat láttak a szálloda körül, és két betörés is történt a komplexumban. Egy iskolás lány azt vallotta a nyomozóknak, hogy látott egy férfit, aki kifejezetten McCannék apartmanját figyelte.

Sutton nyomozó azt mondja, valószínűleg pedofilok vagy szervkereskedők rabolták el a kislányt. Utóbbiak célja az lehetett, hogy "helyettesítsenek" vele egy halott gyermeket, vagy eladták egy gazdag családnak. A Mirror azt írja, amennyiben így történt, Madeleine-t komppal csempészhették át Afrikába. Egy állítólagos szemtanú azt állította, hogy látott egy Maddie-hez hasonló kislányt Marokkóban, aki nagyon szomorúnak tűnt, és azt kérdezte a férfitól, aki vele volt, hogy mikor láthatja végre az édesanyját. A Mauritániában és Afrikában működő bandák gyakran rabolnak gyerekeket gazdag családoknak.

A rendőr szerint, ha a kislány elhunyt, akkor szinte lehetetlen lesz megtalálni a holttestét. A terület, ahonnan Maddie eltűnt, nagyon ritkán lakott, sok a bozótos. Vannak olyan területek, ahol  évekig egyetlen ember sem fordul meg – írja a Daily Mail.