Madeleine McCann elrablásának első számú gyanúsítottja egy lila ruhás nő, akit egy szemtanú látott azon a bizonyos estén az apartman körül ólálkodni.

Madeleine McCann után már 10 éve nyomoz a rendőrség, de eddig nem sikerült őt megtalálni. Az ügynek több gyanúsítottja is volt, ám mindegyiket tisztázták az évek során. Újabban egy lila ruhás nőt keresnek, akit látott egy szemtanú az apartman körül ólálkodni.

Madeleine McCann ügyében egy nő a gyanúsítottForrás: Getty Images

A szemtanú az a 79 éves Jenny Murat, akinek fia is a gyanúsítottak listáján volt még 2007-ben, de nem sokkal később róla is kiderült, hogy ártatlan. A nő már akkor is elmondta a hatóság embereinek, hogy látott egy ismeretlent az apartman előtt ácsorogni, és most újra előkerült a lila ruhás nő, mint gyanúsított. Megakadt rajta a szemem, mivel lila ruhában volt. Különösnek találtam. Arrafelé szokatlan, hogy bárki, de főleg egy nő egyedül ácsorogjon az üdülők utcájában, és csak bámuljon egy apartmanra" – mondta Jenny a Mirrornak. Egy rendőrségi bennfentes pedig elárulta, készek bármit megtenni, hogy eljussanak az ismeretlen nőhöz, aki az eddigi vizsgálatok szerint nem Portugáliában él.