Ha eleged van a munkádból, csak jusson eszedbe az a férfi, aki Banglades fővárosának csatornahálózatát tartja tisztán.

Hülyék a kollégáid, és a főnököddel is gond van? A nyomtató már megint nem működik rendesen, a géped pedig órákon keresztül frissít? Bármilyen problémád legyen is a munkahelyeden, adj hálát az égnek, hogy nem a dakkai csatornatisztító vállalat munkása vagy.

A világ leggusztustalanabb munkáját végzik a dakkai csatornatisztítókForrás: NORTHFOTO/Zakir Hossain Chowdhury / Barcroft Media/Zakir Chowdhury/Barcroft Images

Ez a férfi a bangladesi Dhaka City Corporation alkalmazottja, és az a feladata, hogy dugulásmentesítse Banglades csatornáit. Ahogy a képeken jól látszik, a dolgozó mindenféle védőruházat és óvintézkedés nélkül merül el az iszapban és a szennyvízben. Az ilyen munkások még egy egyszerű úszószemüveget sem kapnak. Sokszor a földfelszín alatt is ásniuk kell, ilyenkor semmi sem védi meg őket a szennyvizek gázaitól, belélegzik a fertőző bűzt. Szerszámaik sincsenek, munkájukat egyetlen bottal végzik, a dugulásokat is puszta kézzel szüntetik meg.

Munka közben belélegzik a szennyvizek mérgező gázaitForrás: NORTHFOTO/Zakir Hossain Chowdhury / Barcroft Media/Zakir Chowdhury/Barcroft Images

A várost sújtó erős esőzések túlterhelik a csatornarendszert, a vízelvezetőket. Egyre több csatornatisztító veszti életét, ennek ellenére sem kapnak megfelelő védőfelszerelést a munkások.