Pataki Ádám cukrászként fontosnak tartja, hogy minőségi édességet kapjanak az emberek. A nyári szezon sztárjáról, a fagyiról is ez a véleménye. Sok silány minőségűt árulnak, ez ellen venné fel a harcot Claudia szerelme.

A jó alapanyagoktól lesz egy édesség vagy bármilyen más étel igazán finom, de azért ki lehet játszani az ízlelőbimbókat. Ízfokozóval, mesterséges színezékkel és egyéb adalékanyagokkal is el lehet érni némi ízt,  de azért az mégsem olyan. Pataki Ádám – aki már Claudia vőlegénye – is erre panaszkodik, hiszen rengeteg olyan hely van, ahol a fagylaltok talán soha nem is találkoztak sem gyümölccsel, sem tejtermékkel. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének vezetőségi tagjaként pedig feladatuknak tartja, hogy erre minimum felhívják a fogyasztók figyelmét. 

Liptai Claudia szerelme,  Pataki Ádám a silány fagylaltok ellen harcolForrás: Instagram/Liptai Claudia

"Érden, ahol a cukrászdám van, ott is megjelentek már az albán vagy horvát fagyisok. De akad olyan magyar vállalkozó is, aki ebben üzleti potenciált lát: a felfújt, aromásított, silány minőségű alapanyagokból készült édességeket árulják.  Ahelyett, hogy elkezdenék velük harcolni, inkább azt kommunikálom a vevőimnek, hogy nálunk a gyümölcsfagylaltban harminc százalék gyümölcs van, a csoki fagyiban valóban van csokoládé,  és a vaníliafagylalt vaníliarúddal készül, tojássárgájával"mondta a Ripostnak Pataki Ádám, aki hozzátette: szigorú szabályokat állítanak fel a fagylaltok készítéséről. Azon gondolkodnak, hogy ezeket az olcsó utánzatokat ne lehessen fagylalt néven árulni. A lap megkeresett élelmiszermérnököket is, akik elmondták, például az albán fagyik azért olcsóbbak, mert a tejes eredetű összetevőket vízre és adalékanyagokra cserélik,  valamint a fagyit telenyomják levegővel, ezért tűnik olyan nagynak.