A Telekom nevében csalók a jelenleg folyamatban lévő Domino adategyeztetésre hivatkozva hívják fel a cég ügyfeleit és kérik őket, hogy küldjenek SMS-t egy általuk megadott számra – közölte a vállalat csütörtökön Facebook-oldalán.

Azt  írták, cégük SMS-ben keresi meg a Domino ügyfeleit adategyeztetés keretében, de SMS küldésére semmilyen formában nem kérnek senkit.

Egyébként nem ez az első eset, hogy pénzt akarnak kicsalni gyanútlan emberekből. Még decemberben írtunk arról, hogy csalók a telefontársaság munkatársának adják ki magukat és csalnak ki pénzt emberektől a tettesek. Akkor ilyen módszerrel próbálkoztak: "A Telekom nevében csalók azzal hívják fel ügyfeleinket, hogy töltsenek fel pénzt egy megadott telefonszám egyenlegére, cserébe nyereményt vagy más előnyt ígérve. Ilyen nyereményjátékot a Telekom nem hirdetett, soha ne töltsön fel egyenleget ilyen hívásra! Az önként történő feltöltés okozta károkért a Telekom felelősséget nem tud vállalni, továbbá a feltöltött összeget nem tudjuk áttölteni hívószámára". A Telekomhoz akkor is rengeteg bejelentés érkezett az elmúlt napokban, a károsultaknak azt javasolják, tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen, az ügyön pedig már külön nyomozócsoport dolgozik. Hogy történt-e előrelépés az ügyben, nem tudni.