Elindult a strandszezon, sajnos rögtön egy tragikus eseménnyel. A Balatonnál vízbe fulladt a 19 éves Patrik, aki barátaival utazott le a hétvégére a tóhoz. A másodfokú riasztás ellenére mentek be a vízbe, de Patrik már nem jött ki.

Kellemes kikapcsolódásnak indult a fiúk nyaralása, de tragédia lett a vége. A 19 éves Patrik barátjával és testvérével utazott a tóhoz, hogy kikapcsolódjanak, a másodfokú riiasztás ellenére mentek be a vízbe, hogy labdázzanak. A szél azonban egyre beljebb sodorta a labdájukat, követték, de kiúszni Patrick már nem tudott. Az egyik barátja próbálta megmenteni, de sajnos neki sem volt elég ereje. Ő is fuldokolni kezdett. A vízimentők az őt még ki tudták menteni, Patrikot viszont már nem.

Nem tudta megmenteni barátja PatrikotForrás: Thinkstock

"Nagyon fontos lenne, hogy az emberek megértsék, néhány egyszerű szabály betartásával a saját életüket menthetik meg. Az egyik ilyen, hogy figyeljék a viharjelzőt, és ha kettes fokozaton van, ne menjenek a vízbe, vagy ha bent vannak hamar jöjjenek ki! Abban az esetben, ha valaki érzi, hogy fogy az ereje, és nem lenne képes kiúszni a partra, forduljon a hátára, lebegjen a vízen, és közben próbáljon nem bepánikolni. Így a test képes annyi erőt gyűjteni, hogy újra úszni tudjon a bajbajutott" - mondta a Blikknek Horváth László, a Balatoni Vízirendészet vezetője. Ha ezeket a szabályokat tudta volna, akkor Patrik még ma is élhetne. Ismerősei nem fogták még fel a veszteséget. "Mindig tisztelettudó, rendes srác volt Patrik. A szülei különváltak, ő és a testvére az édesanyjukkal elköltözött Nagyatádra" - mondta egy közeli barát.