Bihari Alexandra egy év kihagyás után tért vissza hatalmas energiával, és a legnagyobb álmát váltotta valóra. A 24 éves zsoké VB-t nyert Rómában.

Bihari Alexandra indult és nyert Rómában a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies és Apprentice világbajnokságon. Ő lett a legjobb zsoké. A 24 éves lány évekkel ezelőtt már részt vett a fesztivál versenyén, de egy évig nem állhatott rajthoz. Idén viszont a főszervezőtől, Lara Sawaya-tól kapott meghívást, így indulhatott ismét.

Bihari Alexandra lett a legjobb zsokéForrás: Morhaf photo

A Loskhar nyergében Alexandra lett az első a versenyben, amelynek összdíjazása 29 700 Euró. Ez olyan mint egy újjászületés számomra. Kezdetben egy kicsit szkeptikus voltam Loskharral kapcsolatban, mivel életében először állt starthoz, ellenfeleim közt pedig korábban nyertes, jó képességű és származású lovak ellen álltunk starthoz. (...) Loskhar csodálatos munkát végzett a versenyen, csak annyit jött, amennyit kértem tőle. Az utolsó 500 méterig, amíg a mezőnnyel vágtattunk, nem tudtam, és nem is éreztem, hogy ezt a versenyt megnyerhetem, hiszen a lovam nem is tudta, hogy mi az elvárás. (...)  Nagy köszönet Sheikha Fatima-nak, hogy támogat minket, és köszönöm Lara Sawaya-nak, aki nagyon keményen dolgozik, hogy mindez megvalósuljon. Az álmok valóra válnak, a kemény munka pedig mindig kifizetődik" - mondta Alexandra.