10 dolog, amit te sem tudtál a Szex és New Yorkról

sorozat kulisszatitkok Szex és New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1998-ban indult sorozat sokak kedvence lett az évek során. Ugyan már 2004 óta nem forgatnak új részeket, mégis sikerült olyan infókat gyűjteni a filmről, amiket mi sem tudtunk. Te igen? 
  • Egyetlen alkalommal történt digitális változatás a sorozatban: mikor Samantha és Richard a medence partján táncolnak, és a háttérben ott az egész New York-i láthatár, a World Trade Centerrel együtt. Az összes épületet kiszedték mögülök.
  • A Samanthát alakító Kim Cattrall, és a Carrie-t játszó Sarah Jessica Parker az első évad forgatása óta borzalmas kapcsolatban vannak. De ezt olyan jól titkolták, hogy soha senki nem vette észre. Nem véletlen színésznők. A közös munka kedvéért egészen addig erről nem is beszéltek, míg futott a sorozat.
    Szaftos részletek a Szex és New York forgatása kapcsán Forrás: HBO
  • A Los Angelesben játszódó "Escape from New York" című részben Matthew McConaughey játszotta saját magát. Először ugyanis Alec Baldwinnak írták ezt a szerepet, de ő nem fogadta el a felkérést, így megkérdezték George Clooney-t, aki ugyanígy nemet mondott. Még tettek egy próbát Warren Beatty-nél, de ő is visszautasította a lehetőséget.
  • Az ütött kopott gyógyszeres szekrény Carrie lakásában egy bolhapiacról származik. Kiiderült, hogy Sarah Jessica és a férje, Matthew Broderick szemet vetettek rá korábban, de nem vették meg. Egy nap azonban meggondolták magukat, ám mire visszamentek, már eltűnt a piacrról. Az eladó elárulta, hogy már eladták "valami tv sorozathoz". Amikor megérkezett az első forgatási napra, ott volt a szekrény.
  • Carrie világhírű balett tütüje egy turkálóból származik, és 5 dollárt kóstált.
  • Miranda és Carrie a sorozatban a Magnolia bakery cupcake-jeit falatozták beszélgetés közben, ez pedig komoly következményekkel járt: olyan népszerű lett a cukrászda, hogy kidobót kellett alkalmazniuk az üzletben.
    Voltak olyan színésznők, akik utálták egymást, bár ebből a nézők semmit sem vettek észre Forrás: Kobal / The Picture Desk
  • Az utolsó rész forgatása 4 nappal az adásba kerülés előtt ért véget. Sokan nem tudják, hogy egy másik befejezést is írtak a sorozatnak, melyet egy tesztközönség nézhetett meg. Az alternatív sztori szerint Carrie és Big nem találnak egymásra, de ettől mindenki annyira kiborult, hogy elvetették az ötletet.
  • A Charlotte-ot játszó Kristin Davis megtiltotta a nagymamájának, hogy nézze a sorozatot, mert attól félt, hogy félreérti.
  • Azon a napon, mikor Samantha és az ex-Spice Girl Geri Halliwell által játszott Phoebe találkozását rögzítették a Soho House előtt, David és Victoria Beckham épp a ház medencéjében fürödtek, pár emelettel feljebb - írta meg a BuzzFeed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.