Bodrogi Gyula az ország egyik legismertebb, legtehetségesebb színésze, ezért nem csoda, hogy a fiatalabb generáció példaképnek tekinti. 

A 83 éves színész nyitott, barátságos kolléga, de emellett precíz, tűpontos és 100%-os a szakmájában. Éppen ezért a fiatalabb színészek felnéznek rá, de egyben tartanak is tőle egy kicsit. Gyula több évtizede a pályán van, és elárulta, hogy véleménye szerint pozitív hatást gyakorol a többiekre: idős kora ellenére kifogástalanul végzi a munkáját, sőt, bőven tanulhatnak tőle a többiek, ez pedig nem mindennapi teljesítmény. 

"Ennyi év, és az a rengeteg szereplés színházakban, filmekben, ad valami olyat a fiataloknak, hogy ha meglátnak engem, azt mondják: Az anyját! Ez még mindig él? És még dolgozik? Ez reményt ad nekik, ezek szerint még ebben a korban is lehet dolgozni"

Bodrogi Gyula személye ad erőt a fiatal színész generációnakForrás: Origo

A Nemzet Színésze bevallotta, hogy bizonyos dolgokat - mint például a hőséget - kissé rosszul visel, de ezt leszámítva jó egészségnek örvend. Bár az egészségével kapcsolatos kérdésekre mindig azt válaszolja, hogy átmenetileg jól van, mert véleménye szerint ebben a korban már bármi megtörténhet. 

Az is kiderült, hogy Bodorgi rajongói között van Stohl András is, akivel mély, szoros kapcsolatot ápolnak. András apának szólítja idősebb kollégáját, felnéz rá és tiszteli őt: 

"Nem emlékszem, hogy mikor alakult ki köztünk ez a szoros kapcsolat. A színház és a vadászat a közös vonal. Mindkettő ősi foglalkozás. Érzelmeken alapul, készség kell hozzá" - írta meg a Bors

Bodrogi szerint olcsó amatőrökkel dolgoznak a tévék
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze csendben, szomorkodva figyeli, hogy miként alakulnak mostanság a tévés produkciók. Szerinte a mai televíziós szereplőknek semmi közük a színész szakmához.