A jászberényi hokis, L. Levente és a korábbi focista, Zs. Ádám egy fesztiválról tartott hazafelé, amikor autójuk Jászberény belvárosában megcsúszott az úton és egy villanyoszlopnak csapódott.

Felismerhetetlenségig roncsolódott az autó, amellyel a három fiatal egy villanyoszlopnak csapódott a hétvégén Jászberény belvárosában - írja a Bors. A balesetben a sofőr, a 25 éves Zs. Ádám korábbi helyi focista és a mellette ülő 23 esztendôs L. Levente, a Jászberény HC OB III-as hokicsapatának játékosa azonnal halt.

A kocsi elszállt, majd teljes erővel kivitte a villanyoszlopotForrás: Thinkstock

"A tragédia előtti napon, Budapesten még meccset játszottunk Levivel" - mesélte a lapnak Nagy Zoltán, aki az utánpótlásban edzője, a felnőttek között pedig csapattársa, egyben barátja is volt a hokis áldozatnak. "Hazajöttünk Jászberénybe, majd Levi két, vendéglátásban dolgozó kollégájával elment bulizni. Onnan tartottak haza, amikor a baleset történt. Eleredt az eső, és az a szóbeszéd járja, hogy túl gyorsan mentek a belvárosban."

A baleset egyik szemtanúja elmondta, a kamionoktól erősen nyomvályús, az esőzéstől pedig nedves úton olyan gyorsan jöttek, hogy esélyük sem volt bevenni a kanyart. A kocsi elszállt, majd teljes erővel kivitte a villanyoszlopot. Borzasztó volt a csattanás. Az egyetlen túlélőt, a Jászfényszaru 20 éves focistáját azonnal kórházba szállították.

Ő olyan súlyos zúzódásokat szenvedett, hogy egyelőre csak segítséggel tud járni.

"A fiam csodával határos módon élte túl ezt a balesetet. Már csak arra emlékszik, ahogy kimászik az autóból. Azt csak később tudta meg, hogy a két barátja már nincsen köztünk" - mesélte Varga Józsefné, a túlélő Krisztián édesanyja.