Az emúlt napokban sokkal inkább tavaszias volt az idő, a hőség messzire elkerülte hazánkat. Nemsokára azonban újra visszatér, igazi strandidő várható!

Már kedden is sok napsütésre számíthatunk, csak némi gomolyfelhő zavar a tiszta égbe. Az északi tájakon kialakulhat zápor, de a hőmérsékleten már érezni lehet a változást. 25 és 29 fok körül alakul a csúcsérték. Szerdán délelőtt jórészt napos időre van kilátás, délután viszont gomolyfelhőkre kell számítanunk, ráadásul némi zivatarra záporra is. A hőmérsékletre viszont ezúttal sem lehet panasz: 29 fok körül alakul.

Országos hőség lesz - Képünk illusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

Csütörtökön a többórás napsütést olykor a gomolyfelhők megzavarják, de záporra vagy zivatarra csak néhol kell számítani, és ott is csak felrissíti a levegőt. A hőség pedig visszatér, már 30 fok körül alakul majd a hőmérséklet. Péntken gyönyörűen napos, meleg idő vérható, igazi strandidő lesz. Zivatarok csak estefelé alakulhatnak ki, a hőmérő higanyszála egészen 32 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A meleg még szombaton is tartja magát, országos hőség lesz. Kevés helyen frissítő zivatar előfordult, de a hőmérséklet nem kúszik 30-35 fok alá - írja a Köpönyeg.hu.