Benzce Péter szombaton tudósított kissé illuminált állapotban a Bajai Halászléfőző Fesztiválról. Az MTVA hétfőn dönt majd a sorsáról, de az emberek nem akarják, hogy a csatorna kirúgja a tudósítót: rengetegen kiállnak mellette!

Facebook-oldalakat hoztak létre Bencze Péter védelmében, ő az, aki szombaton tudósított a Bajai Halászléfőző Fesztiválról kissé illuminált állapotban. Másnapra az egész online sajtó tele volt a felvétellel, az MTVA-nál pedig meg is indult a vizsgálat az ügyben, döntést hétfőre ígértek. Bár a nézőket megosztotta a fesztiválról tudósító riporter, a legtöbben kiállnak Bencze Péter mellett.

Rengetegen védik Bencze Pétert!Forrás: Mediaklikk

A közösségi oldalon renegetegen vették védelmükbe a riportert, és azért szervezkednek, hogy Bencze Pétert ne bocsássák el. Több csoport is létrejött ennek érdekében, mint például az "Egymillióan Bencze Péter mellett" vagy a "Ne rúgják ki Bencze Pétert" neveztű egyletek, ahová bárki csatlakozhat, aki támogatja a riportert, és nem akarja, hogy kirúgják. 

Eldőlt a sorsa

Hétfőn a Balatoni Nyár című műsor vendége volt Bencze Péter, ott számolt be arról, pontosan mi történt a kérdéses riport idején. Elmondta, hogy nagyon feszes munkatempójuk van, ráadásul borzalamasan meleg volt aznap, és még a bográcsok alatt is meggyújtották a tüzet. Nem ivott sokat, mindössze egy pálinkát, de azt viszont gyógyszerekre. A meleg és a rövidital, valamint a gyógyszerek hatása volt az, amit láthattunk az elhíresült riportban. Bencze Péter elnézést kért mindenkitől, és egy időre elbúcsúzott a nézőktől. Az biztos, hogy 3 hónapig nem látható majd a híradóban.