Gesztesi Károly már többször megfogadta, hogy nem néz a pohár fenekére, legutóbb tavaly nyár végén tűzte ki céljául, hogy 500 napig nem iszik alkoholt. Most ahelyett, hogy magyarázkodna a pálinkák miatt, inkább őszintén beszélt róluk.

Gesztesi Károly azt mondja, otthon nem iszik, de azért teljesen nem vonta meg magától az alkoholt. „Mikor dolgozom, akkor sosem iszom, és a házamban sem tartok alkoholt. De ha lazítás van, akkor nem figyelek rá, hogy lecsúszik-e egy pohárka bor” - nyilatkozta a színész a Blikknek.

Gesztesi abból sem csinált titkot, hogy a helyiek láthatták már reggel a kocsmában. „Amikor reggelente nincs dolgom, akkor szívesen lenézek hét körül a közeli kocsmába, és megiszom egy jó magyar pálinkát, amit egy öt tojásból álló rántotta és szalonna követ."

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Bátran vállalom, hogy ha nem dolgozom, akkor boldogan megiszom bármikor bárkivel egy pohár rozét! Már a könyvemben is felvállaltam az életfilozófiám, miért tenném most ezt másképp?!” - mondta Gesztesi, aki szerint a nehézségek ellenére élvezni kell az életét. A színész a nyári szabadsága alatt egy zarándokutat tervez, amit még mindig nem döntött el, hogy Spanyolországban vagy Magyarországon teljesít majd.