Az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható vasárnap. A hét elejére hidegfron érkezik, de csak néhány napra várható az enyhülés, aztán visszatér a kánikula. 

Vasárnap kora délelőttig az ország északi felén még csak néhol, majd a nap során egyre nagyobb számban - nagyobb eséllyel az északi, északkeleti országrészben - lehet számítani zivatarokra. Intenzívebb zivatarrendszer elsősorban az előbbi térségben fejlődhet ki, elsődleges veszélyforrások a felhőszakadás és viharos széllökések lehetnek. Délután már az Alföld keleti területein is lehet számítani néhol villámlásra, a déli megyékben viszont kicsi a csapadék valószínűsége. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn egyre többfelé lesz ki zivatar, zápor. Késő estétől megerősödik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. ÉNy-on 29, máshol még 33 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Kedden késő délutánig borongós idő valószínű többfelé esővel, záporral, zivatarral. Később csökken a felhőzet. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Megszűnik a hőség, felfrissül a levegő. 22-29 fok közötti értékeket mérhetünk már csak.

Forrás: Thinkstock

Szerdán friss, tiszta, napos idő várható. Csak elvétve lehet futó zápor. Élénk marad az északias légmozgás. 27 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtök-péntekre csapadék már nem valószínű, visszatérhet a 30 fok körüli strandidő.