Gyurta Dani az idei vizes vb-n nem úgy szerepelt, ahogy tervezte, pedig szerelme is ott szurkolt neki az arénában. Cserpes Laura könnyekben tört ki, miután Dani kiesett 200 méter mellen csütörtökön.

Gyurta Daninak nem úgy sikerült az idei vizes vb-n a szereplése, ahogy tervezte. Eddig egyetlen számában sem érte el a megálmodott helyezést. 100 méter mellen a 26. helyen zárt, míg a férfi 4X100 méteres vegyes váltóban túl hamar ugrott be, ezért kizárták a csapatot a versenyből.

Cserpes Laura megkönnyezte Gyurta Dani kiesésétForrás: Instagram/Cserpes Laura

Csütörtökön 200 méter mellen tette próbára magát, a közönség természetesen dübörgő szurkolással bíztatta az úszót, de most ez sem segített. Dani a fő számában csupán a 17. lett, így az elődöntőbe sem jutott be. Szerelme, Cserpes Laura is az arénában izgult érte, az eredményt látva azonban könnyekben tört ki. Végig feszülten figyelte Danit, de letörte az elért helyezés, és végül megsiratta szerelmét, aki viszont nem csalódott. "Nem vagyok csalódott, hiszen én mindent megtettem ebben az évben, ahogy tavaly is, valamiért ennek most így kell lennie. Nem akarok változtatni azon a munkán, amelyet elkezdtünk. Nagyon nehéz tizenhét év után módosítani a mozgásomon, a technikámon, ez egy hosszabb folyamat. Szeretném magamnak is bizonyítani, hogy ha egyszer már visszatértem, akkor most is vissza tudok. Erre a legjobb példa Hosszú Katinka, a londoni olimpia után ő is vissza tudott jönni, én is vissza fogok" - mondta a Ripostnak Dani.