Kabai Lászlót szombat éjszaka kapcsolták le a rendőrök, kiderült, hogy az Irigy Hónaljmirigy dobosa ittasan vezetett. A hatóság büntetőeljárást indít a sztár ellen!

Nem úgy alakult Kabai László szombat estéje, ahogy tervezte: a rendőrök lemeszelték ittas vezetés miatt. Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, az Irigy Hónaljmirigy dobosa egy fellépésről igyekezett haza, amikor megállították a rend őrei. A szondáztatás során pedig kiderült, hogy a sztár ivott, mielőtt autóba ült. Kaba László el is ismerte, hogy legurított két sört, de arra nem gondolt, hogy sofőrszolgálatot hívjon, mivel az ivás és a vezetés között eltelt pár óra.

Az Irigy Hónaljmirigy dobosa komoly büntetésre számíthatForrás: Redlemon

Úgy tűnik viszont, hogy ez nem volt elegendő idő, mert az alkohol még jócskán kimutatható volt sőt, az értéke nem is volt olyan alacsony. A sztártól a helyszínen elvették a jogosítványát, és nem szabálysértési eljárást, hanem büntetőeljárást indítottak ellene, ami a súlyosabb lépés. "A férfinél felmerült az ittas vezetés gyanúja, ezért a rendőrök a vezetői engedélyét a helyszínen elvették. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor" - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya. "A törvény szerint, akinek a szervezetében 0,5 g/liter véralkohol-, illetve 0,25 mg/l levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb érték mutatható ki, az ellen büntetőeljárást kell indítani. Ezen értékek alatt szabálysértésről beszélünk, amelynek a büntetési tételei jóval enyhébbek. Büntetőeljárás esetében egy hónap és tíz év között van a vezetéstől való eltiltás" - mondta a Borsnak dr. Újvári Zoltán ügyvéd.