20 évig hallgatott Stanlee Culbreat, az ügyvéd, aki szemtanúja volt a tragikus baleset utáni perceknek. Állítja, az elejétől fogva úgy érezte, valami nincsen rendben azzal, ahogy a helyzetet a mentők és a rendőrség kezelte, pedig akkor még nem is tudta, ki ül az autóban.

Csaknem 20 évvel ezelőtt, tragikus balesetben hunyt el Diana hercegnő, de a karambol körülményei még most sem egészen tisztázottak. Stanlee Culbreat szemtanú először beszél arról, hogy mit látott a baleset helyszínén, ő ugyanis az egyike azoknak, akik ott voltak a végzetes estén. A barátjával taxiztak éppen, amikor meglátták az égő limuzint. Az autóban ülők segítségére siettek, miután hívták a mentőket és a rendőrséget, de az ügyvéd úgy érezte, nem kezelik megfelelően az esetet, pedig ő akkor még nem is tudta, ki ül az autóban.

Még élhetett volna Diana hercegnőForrás: Northfoto

„Mindig azt hittem, én vagyok túlságosan gyanakvó azzal a gondolatommal, hogy valami más állhatott a baleset hátterében, de 20 év múltán még inkább megkérdőjelezem, hogy ez valóban baleset volt-e. Szerintem ez kétséges. Miért került például legalább 20 percbe, hogy kiérkezzen hozzá a segítség?” – teszi fel a mindenkit foglalkoztató kérdést az ügyvéd, aki szerint meg lehetett volna menteni a hercegnő életét, ha nem olyan lassan érkeznek ki a helyszínre a mentők. A leghamarabb egy rendőr ért oda, aki semmi mást nem tett, csak távol tartotta a nézelődőket az autótól. Olyan volt, mintha eldöntötték volna, hogy nem lehet rajta segíteni. Ez csak az én véleményem, de hosszú időbe telt, mire kiszedték a kocsiból. Lehet, hogy akár 30 perc is eltelhetett, mire jött a segítség” – tette hozzá a Mirrornak a szemtanú. „Emlékszem, még meg is jegyeztem a barátaimnak, hogy nem örülnék, ha Párizsban érne baleset, mert nem jönne senki segíteni” – árulta még el az ügyvéd, aki szerint meg lehetett volna menteni Diana életét, ha gyorsabban érkezik a segítség, és a legközelebbi kórházba szállítják.

Diana hercegnő halála: a sofőr apja álltja, meggyilkolták a hercegnőt!


Diana hercegnő, a szeretője és az autó sofőrje is meghalt a 20 évvel ezelőtti tragikus balesetben. Vagy mégsem baleset volt? Az autót vezető Henri Paul apja szerint a hercegnőt meggyilkolták, a fia pedig csak járulékos veszteség volt. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!