Kápolnai Józseffel 13 évig találkozhattak a nézők a Szomszédok mentős jeleneteiben, mint Giovanni. Ő azonban a való életben is ezt a hivatást űzte, sokkal tovább, mint a sorozatban: most nyugdíjba ment.

Giovanniként az egész ország megismerhette Kápolnai Józsefet, hiszen a Szomszédok című sorozatban 13 éven keresztül szerepelt. Szinte minden mentős jelenetben ő volt a sofőr, de nemcsak a képernyőkön úzte ezt a hivatást, mint Giovanni, hanem a való életben is. Kápolnai József, vagy ahogy a kollégái ismerik, Kápó 1982-ben csatlakozott a mentőszolgálathoz, mint gépkocsivezető, és egészen mostanáig ott dolgozott.

Nyugdíjba megy a Szomszédok Giovannija, azaz Kápolnai JózsefForrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Az eltelt 35 évnek azonban most pont kerül a végére, ugyanis Kápolnai József nyugdíjba vonul. Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán búcsúztatta a híres kollégájukat, akit a munkakezdés után 3 évvel már a legnagyobb mentőállomásának garázsmesterévé neveztek ki. Mint írták, a szakmán belül a jólelkűsége, az igaz embersége és szakmai profizmusa tette elismertté az Oravecz Béla-díjjal is kitüntetett, kivételes humorú mentő-gépkocsivezetőt! Boldog nyugdíjas éveket!