Lezárult a nyomozás a Happy Gang énekese, Mohaman halálának az ügyében. Kiderült, a 45 éves férfi hirtelen szívhalál miatt vesztette életét. A nyomozást Moha mostohaapja, Maruzsi László indítványozta, tudni szerette volna, hogy a körülmények, a mentő kiérkezése mennyiben befolyásolta az egykori énekes túlélési esélyeit.

"Néhai halálát a szívkoszorúérplakk megrepedése, koszorúér-szűkület, következményes szívritmuszavar, szívmegállás okozta. Orvos szakértőileg az állapítható meg, hogy amennyiben néhai az eszméletvesztés követően, azonnal gyors szakszerű ellátásban részesül, úgy nagyobb esélye lett volna a túlélésre, nem kizáró módon élete megmenthető lett volna. Ugyanúgy az sem állapítható meg egyértelműen, hogy amennyiben időben nyújtanak néhainak segítséget, úgy a halálos végeredmény mindenképpen elkerülhető lett volna" - idézi a végzést a Blikk, amihez Moha családja nem szeretett volna bővebben semmit hozzáfűzni, annyit azonban elmondtak, a jövőben azért fognak harcolni, hogy segítsék a mentősök munkáját.

Forrás: Facebook/Déó

"Az biztos, hogy amennyire az anyagi helyzetem engedi, harcolni fogok azért, hogy létrehozzam a Mohaman Alapítványt. Az a célom, hogy minél több helyen legyen defibrillátor, mert hiszem, hogy több ember is életben maradhatna. Vagy arra szeretnék pénzt gyűjteni, hogy minél több motoros orvos járja az utakat, esetleg, hogy a 0–24 órában nyitva tartó benzinkutakon legyenek újraélesztő készülékek, de annak is örülnék, ha minden egyes taxi csomagtartójában lenne egy. Azt gondolom, ha ez már most így lett volna, akkor Roland még mindig élhetne" - nyilatkozta Maruzsi.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy Moha a halála idején nem használt drogokat. Mivel az énekes korábban visszaélt ezekkel a szerekkel, sokan úgy vélték, a tragédiának is köze volt hozzájuk, de tévedtek. "Az elvégzett kémiai laboratóriumi vizsgálat alapján nevezett halálának időpontjában nem volt alkohol által befolyásolt állapotban. Az igazságügyi toxikológiai vélemény szerint néhai vérében gyógyszer-, kábító- és pszichotróp szer nem volt kimutatható" – olvasható a jelentésben.