Lelőttek a hatóságok egy bengáli tigrist az amerikai Georgia államon keresztülhaladó autópálya egyik szakaszán, miután az állat, amely egy Floridából Tennessee-be tartó teherautóról szökött meg, halálra rémítette az autósokat és egy kutyát is megkergetett egy közeli településen.

A Feld Entertainment szóvivője, Stephen Payne szerint a Suzy nevű hatéves nagymacska az egyik itatás alkalmával szökhetett meg a járműről Atlanta közelében. A georgiai Henry megye rendőrsége szerint az autósok helyi idő szerint szerda reggel vették észre a tigrist a 75-ös autópálya stockbridge-i szakaszánál, Atlantától délkeletre. A hatóságok szerint az állat végül betévedt egy közeli településre, ahol megkergetett egy kutyát. A rendőrség ezt követően lelőtte az állatot.

A bengáli tigris ásít sanghaji állatkertben - Képünk illusztrációForrás: AFP/Johannes Eisele

Payne szerint Suzy korábban a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkuszok fellépője volt. Az állatot az Európában élő gazdájához szállították volna vissza, mivel a Ringling Brothers 146 év után idén befejezte működését. A legendás cirkusz az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat együttműködést kötött a Barnum & Bailey cirkusszal. Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak ismertté, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt 2016-ban megszűntették.

A Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata idén januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a "világ legnagyobb show-ja" befejezi működését. A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték.