A genetikus halála óta zajlik a viszálya családban az öröklés körül, ami Czeizel Endre fia szerint méltatlan apja nevéhez. Reméli, hamarosan lezárul ez a gyalázatos időszak, és végre ő is találkozhat újra féltestvéreivel.

Czeizel Endre fiának nagyon fáj az, ami már két éve a családjukban zajlik: a genetikus volt felesége és a szerető a hagyatékon vitáznak. Gábor szerint ez az egész helyzet méltatlan apja nevéhez, de nemcsak ettől érzi magát rosszul a rendező. Azt is fájlalja, hogy nem találkozhat apukája házasságon kívül született gyermekeivel, mert nagyon szereti őket.

Czeizel Endre fia reméli, hamarosan véget ér a vitaFotó: Zsigmond László/Life.hu

„A gyerekeket szeretni kell, ők nem hibásak a szüleik vétségéért. Dóri mégsem engedi hozzám őket jó ideje, és ez nekem nagyon fáj, hiszen fontosak nekem" – mondta a Best Magazinnak Gábor, akinek nemcsak testvére Czeizel Endre házasságon kívül született nagyobbik fia, hanem a keresztgyereke is. Gábor annak idején nagyon könnyen elfogadta azt a nehéz helyzetet, melyet apja teremtett , de ezt a mostani viszályt nem tudja kezelni. Fáj, ami két éve apám hagyatéka körül történik, méltatlannak érzem, hogy amikor véget ér egy szép, hosszú, gazdag és tartalmas élet, nem a munkájáról, az utókorra maradt tudományos gondolatairól, írásairól beszélgetünk - ami az élete volt - , hanem arról, ki mennyit örököl utána. Ez gyalázat és méltatlan a nevéhez, igaz, lehetett volna elővigyázatosabb. Remélem, nemsokára ez is megoldódik, és talán, ha rendeződik a viszony, újból engedik szeretni az öcsémet, Andriskát" – mondta Czeizel Endre fia.

Czeizel Endre fia, Gábor apja utolsó hónapjairól mesélt
Czeizel Endre családja a genetikus halála után nem igazán nyilatkozott, pedig az örökösödési vitától volt hangos a sajtó. Fia, Gábor most megtörte a csendet, és elmesélte, hogyan teltek apja utolsó hónapjai: a genetikus az idővel küzdött, ugyanis tudta, hogy menthetetlen. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!