Internetes csalók pénzt kérnek Gyurta Dani édesapja nevében azzal a szöveggel, hogy Tamás Londonban ragadt és nem tud hazajönni. 1200 eurót próbálnak kicsikarni a jóhiszemű ismerősökből, megtörtént a rendőrségi feljelentés!

Gyurta Dani édesapjának nevében próbálnak pénzt kicsikarni internetes csalók. "Kirabolták Londonban az olimpiai bajnok Gyurta Dániel édesapját, Tamást, és ahhoz, hogy hazajusson, szüksége lenne 1200 euróra, azaz 350 ezer forintra" - olvasható a levélben, melyet több helyre is eljuttattak. Dani édesapja is egy ismerőse által értesült a dologról, és már megtette a szükséges lépéseket.

Gyurta Dani édesapját csaláshoz használták felForrás: Facebook/Gyurta Dániel

"Kamu az egész. Adathalászat történt, de nem tudom, hogyan. Sosem nyitok meg olyan oldalakat, amiknél azt gyanítom, hogy vírust tartalmaz. Már konzultáltam az ügyvédemmel, megtettük a rendőrségi feljelentést és az egyéb jogi lépéseket. Csak remélni tudom, hogy nem lesz olyan ismerősöm, aki anélkül átutalja az összeget, hogy felhívna engem" - mondta a Borsnak Tamás. A lap kiderítette, hogy nemcsak Gyurta Dani édesapját próbálják csaláshoz felhasználni, Hevesi Tamás nevében is küldözgette e-maileket.