Vállai Krisztiánt Puskás Peti küldte haza az X-Faktorból, az énekes pedig úgy döntött, bemutatja a nézőknek, milyen is valójában a tehetségkutató forgatása. Leszögezte, nem akarja a műsor rossz hírét kelteni, mindössze az igazságot mutatja be.

Az X-Faktorból kiesett Vállai Krisztián a Facebook-oldalán mutatta be, hogyan is zajlik igazából egy válogató, ugyanis amit az emberek látnak az az ő bevallása szerint a felvett anyagok mindössze 1 %-a. "Gyakorlatilag, ahogy látjátok, nemhogy az interjúkat nem rakják bele, de még magát a produkciót sem hagyják végigénekelni még azokkal sem, akik továbbjutottak már a mentorházba. Úgy gondolom, ez a hozzáállás önmagában sokat elmond a műsorról, mindenki döntse el, hogy mit gondol erről" – mutatta be videójában Vállai Krisztián, hogyan is zajlik a felvétel. Ezután néhány olyan példát mondott el, ami vele megtörtént a válogatás során, ám a nézők nem láthatták.

Vállai Krisztiánt Puskás Peti küldte hazaForrás: Facebook/Krisztián Vállai Singer

1. „A tábor első feladata a csoportos feladat volt, a Halott pénztől kellett a Van valami a levegőben című számot előadni, nagyjából egyenlő arányban felosztva hármunk között" – mondta, hozzátéve, hogy sem neki, sem a csapattársainak nem volt ez egy ismerős dal. Leszögezte, hogy ezzel nincs is gond, mert a feladat célja, a csapatmunka és a komfortzóna elhagyása volt. „A problémám nekem azzal van, hogy ezt miért nem tették meg mindenkivel. Volt egy csomó olyan eset, mikor olyan zenét kaptak, ami nagyon illett hozzájuk" – hívta fel a figyelmet az igazságtalanságra Vállai Krisztián.

2. „A táborban eszembe jutott, hogy mi lenne, hogy ha már úgyis én írtam a Sia Cheap Thrills átdolgozást, akkor bevinném az elektromos gitárt, és akkor azon játszanék, miközben énekelek is. A szerkesztőknek erre az volt a válasza, hogy vagy egy hangszerrel ad elő valaki valamit elő, vagy zenei alappal és nincs hangszer. Aztán Dany egy seprűgitárral adta elő a számát, és ő ejtett ki. Mindenki levonhatja a megfelelő következtetést, hogy vajon akkor ez miért így történt" - számolt be egy másik igazságtalanságról Krisztián.

3. „Még így is szerencsésnek tarthatom magam, hogy háromszor is bemutatták mindhárom éneklésemet, igaz, hogy mindegyikből valami 15 másodpercet, de legalább háromszor szerepeltem. Rengeteg olyan tényleg jó énekes és énekesnő volt, akit be sem mutattak és itt nem a válogatóról beszélek, hanem arról, aki továbbjutott, ugyanaddig, mint én, és mégsem mutatták meg egyszer sem, vagy nagyon minimális időre" – mondta Krisztián, majd példaként hozta Bella Mátét, akiből nagyon keveset láthattak a nézők, pedig nagyon tehetségesnek tartja. Az egy dolog, hogy én nem tudok így énekelni, de senki a mentorok közül nem tud. Sőt megkockáztatom, hogy az egész versenyben nem volt egy olyan énekes, mint Bella Máté" – árulta el Krisztián, aki leszögezte, ettől még az idei évének legmeghatározóbb élménye az X-Faktor, és minden tisztelete a stábtagoké.