Egyre több nő emeli fel a szavát Harvey Weinstein korábban nagy befolyással bíró filmproducer ellen: most Cara Delevingne modell és színésznő tálalt ki.

Egyre csak szaporodik azoknak a nőknek a száma, akik Harvey Weinsteint szexuális zaklatással, vagy nemi erőszakkal vádolják. Angelina Jolie és Gwyneth Paltrow is beszámolt molesztálásról, most pedig Cara Delevingne modellből lett színésznő osztotta meg történetét a nyilvánossággal egy Insatgram-posztban. 

Carát is molesztálta a producerForrás: Angela Weiss / AFP

„Amikor először kezdtem el dolgozni színésznőként, kaptam egy telefonhívást Harvey Weinsteintől. Azt kérdezte, együtt aludtam-e azokkal a nőkkel, akikkel megjelentem a médiában. Nagyon furcsa és kellemetlen telefonhívás volt. Nem válaszoltam a kérdéseire, és siettem letenni a telefont, de mielőtt megtettem volna még azt mondta, ha meleg lennék, vagy eldöntöm, hogy kiállok a nyilvánosság elé egy nővel, soha nem fogok heteró női szerepeket kapni, vagy színésznőként befutni Hollywoodban. Egy, vagy két évvel később vele és egy rendezővel találkoztam egy hotelben, egy filmmel kapcsolatban. A rendező elment, és Harvey megkért, hogy maradjak még beszélgetni. Ahogy egyedül maradtunk, ő elkezdett dicsekedni azokkal a színésznőkkel, akikkel lefeküdt, és elmondta, hogyan csinálta meg a karrierjüket, és sok oda nem illő, szexuális dologról beszélt. Aztán felhívott a szobájába. Rögtön nemet mondtam, és kérdeztem az asszisztensét, hogy kint van-e az autóm. Azt mondta nincs, és nem is lesz egy darabig, és javasolta, hogy menjek fel Harvey-val. Abban a pillanatban nagyon erőtlennek éreztem magam, és ijedtnek, de nem akartam úgy viselkedni, és reméltem, hogy rosszul ítéltem meg a helyzetet. Amikor felértünk, láttam, hogy egy másik nő is van ott, ettől úgy éreztem, hogy biztonságban vagyok. Megkért minket, hogy csókolózzunk. Gyorsan felálltam, és megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy nagyon jól tudok énekelni. És elkezdtem énekelni... Azt gondoltam, ez talán a helyére billenti a helyzetet, mintha valóban egy meghallgatáson lennénk. Nagyon ideges voltam. Az éneklés után el akartam menni. Kikísért az ajtóhoz, és megpróbált szájon csókolni. Megállítottam, és kijutottam a szobából. Továbbra is részese voltam a filmnek, de úgy éreztem, hogy azért kaptam a szerepet, amit tett. Annyit hezitáltam, hogy beszéljek-e róla. Nem akartam megbántani a családját. Bűnösnek éreztem magam, és azt gondoltam, én tettem valami rosszat" – írta Cara.