A rajongók nagyon várták, hogy a Szex és New York ikonikus sorozatának filmváltozata folytatódjon. Két rész készült el, de harmadik nem lesz, méghozzá Kim Cattrall miatt. Ez pedig a szereplők között nagy feszültséget keltett.

Sok évadnyi sorozat és két film: ez a Szex és New York mérlege, és nem is lesz már ennél több. Hiába szerették volna ugyanis a rajongók és a film egyes szereplői, hogy elkészüljön egy harmadik film is, nem fog rá sor kerülni. Hiába volt megírva a forgatókönyv, és hiába várták a rajongók, nem lesz harmadik film. A pletykák szerint pedig ez Kim Cattrall hibája. Állítólag a színésznő teljesíthetetlen követelésekkel állt elő. A stúdiót arra próbálta rávenni, csinálják meg az ő filmjét is, akkor belemegy a 3. részbe. Erre azonban nem voltak hajlandóak.

Biztos, hogy nem lesz 3. részForrás: Northfoto


Kim később Twitteren cáfolta, hogy különösebb igényei lettek volna, csak egyetlen egy volt, de az is a film ellen szólt. Az egyetlen követelésem az volt, hogy nem akartam 3. filmet" – írta a színésznő, amire a legtöbb kollégája is reagált. Úgy tűnik Kim Cattrall-on kívül mindenki szeretett volna szerepelni. Nagyon bosszantó, hogy nem oszthatjuk meg a lezáró fejezetet veletek" – írta a többi között Kristin Davis, Sarah Jessica Parker pedig egy beszélgetős műsorban fejezte ki sajnálatát. Kim Catrall azonban hajthatatlan maradt. Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy nem fogom még egyszer eljátszani Samanthát. Ez nem a pénzről szól, nem a jelenetekről, egyikről sem. Ez egy világos és határozott döntés a részemről. Szeretném lezárni ezt a fejezetet az életemben, és nyitni egy másikat. 61 éves vagyok. Azt kívánom, bárcsak Sarah kedvesebb lett volna. Az emberek a filmiparban tudják, hogyan fogadják a nemleges választ, de ők nem tudták... számomra ez egy mérgező kapcsolat" – tette hozzá Kim Cattrall. A súlyos szavak mellett nem tudott elmenni Willie Garson sem, aki a sorozatban Carrie legjobb meleg barátját játszotta. „Hat hónapig tárgyalok egy együttműködésről, majd végül azt mondom, hogy soha nem is akartam megcsinálni" – írt Twitterre Willie, ezzel nyilván azt akarta érzékeltetni, hogy Kim út közben gondolhatta meg magát. Az is felmerült, hogy a Samanthát megformáló színésznő a kollégái miatt nem bírta már elvállalni a következő részt, mivel sosem voltak igazán jóban, ezek után pedig biztosan nem is rendeződik már a kapcsolatuk.