Harvey Weinsten botránya itthon is elindított egy lavinát: egyre több ismert ember vállalja fel, hogy szexuálisan zaklatták. Sárosdi Lilla és Nyáry Krisztián író is megosztotta már történetét, hozzájuk csatlakozott még Horányi Juli és Teszári Nóra is. 

A Harvey Weinstein-botrány óta rengetegen álltak elő, és merték elmondani, őket is zaklatták nemcsak külföldön, itthon is. Sárosdi Lilla színésznő kezdte a sort, akit egy nagy rendező molesztált, később pedig Nyáry Krisztián írta le megrázó élményét.

Sok ismert embert zaklattakForrás: AFP / PhotoAlto / Frédéric Cirou

A közösségi oldalakat is elárasztották a szexuális zaklatásokról szóló posztok: a #metoo hashtaggel jelzik a nők vagy férfiak, hogy nekik is van ilyen történetük.

Horányi Juli is közzétette a posztját, ugyan ő részletesen nem írta le, hogy mi törétnt vele, de nem is ez a lényeg. Ezzel a hashtaggel a figyelmet akarják felkelteni, hogy mindenki lássa, komoly problémával állunk szemben. Ez pedig egyből látszik a #metooval ellátott posztok sokaságán. Teszári Nóra is közzétett egyet. "Nem, nem akarom felidézni egyik sztorit, beszólást, „poént", és „ajánlatot" sem. És többé senkit sem akarok győzködni arról, hogy a kiszemelt nem hibás" - idézi a Bors Teszári Nórát, de Szabó Patrícia újságíróval is történt már molesztálás, zaklatás. Árpa Attila mint támogató csatlakozott a posztokhoz, kiáll mindenki mellett, akivel törtlnt már hasonló.