Jennifer Lawrence a Harvey Weinstein-ügyön felbátorodva saját megrázó élményéről beszélt. Ugyan őt nem molesztálás érte, de a helyzete nem volt kevésbé megalázó: egy producer meztelenül szégyenítette meg mindenki előtt.

Harvey Weinstein molesztálási botránya hatalmas lavinát indított el: mindenhol felszólalnak megalázott és molesztált emberek. A filmiparon belül és azon kívül is bőven érik atrocitások a védtelenebbeket azoktól, akiknek nagyobb hatalmuk van. Jennifer Lawrence is felszólalt, méghozzá az Elle's Women in Hollywood eseményén, ugyanis hatalmas trauma érte őt fiatalon, ami élete végéig kísérteni fogja. 

Jennifer Lawrence-t egy producer alázta porigForrás: AFP

Pályája elején egy női producer arra kérte őt, hogy vetkőzzön le. Meztelenre kellett vetkőznöm körülbelül öt olyan lány mellett, akik sokkal vékonyabbak voltak, mint én" - mondta Jennifer. Hozzátette, hogy teljesen csupaszon állt, amikor elkezdték a súlya miatt bántani. A producer azt javasolta, nézegessen magáról meztelen képeket, az majd erőt ad neki a fogyáshoz. Az Oscar-díjas színésznő úgy érezte, csapdába került, megalázták és megbántották, ráadásul nem volt még neve a szakmában, így a hangját sem hallották volna, ha felszólal. Elárulta, hogy az esetet elpanaszolta egy másik rendezőnek, aki viszont megnyugtatta őt: nem is értette, hogyan kövérezhették le a színésznőt. Jennifer nemcsak azért állt elő a történettel, mert ezekről a tűrhetetlen helyzetekről beszélni kell, hanem azért is, mert úgy érzi, sokan vannak, akik szintén ilyen helyzetbe kerülhetnek. Egy álomvilágban mindenki ugyanazt a tiszteletet érdemelné. Addig viszont, amíg ezt a célt nem érjük el, én leszek a hangja minden olyan fiúnak, lánynak, férfinak, nőnek, aki úgy érzi, nem tudja megvédeni magát" - mondta még Jennifer. Hozzátette, ő is dolgozott egy Harvey Weinsteinnel, de ő nem tapasztalt semmi olyat, amiről más nők beszámoltak.