Sárosdi Lilla színésznő a Weinstein-botrány hatására dönött úgy, hogy kiáll a nyilvánosság elé, és elmeséli: őt is zaklatták. Sokáig tartotta magát ahhoz, hogy nem árulja el, melyik neves magyar rendező zaklatta, ám a nyomás hatására csütörtökön mégis megnevezte Marton Lászlót, a Vígszínház főrendezőjét.

A hvg.hu azt írja, Sárosdi azért döntött zaklatója megnevezése mellett, mert jelentkeztek más áldozatok is. Ezt a színésznő férje, Schilling Árpád rendező árulta el a Hír TV Egyenesen című műsorában. Az is nagy szerepet játszott a nevesítésben, hogy Sárosdi véletlenül kétszer is összefutott Martonnal, és nagyon felzaklatta. Marton reagált is a színésznő vádjára: mindent tagad és kilátásba helyezte a "megfelelő lépéseket".

Sárosdi Lilla bevallotta: Marton László, a Vígszínház főrendezője a zaklatóForrás: Katona József Színház, MTI/Czimbal Gyula

„Lilla és én is úgy gondoljuk továbbra is, hogy az ügy a fontos és a kiállás. De olyan sok telefont, üzenetet, megerősítést kapott Lilla, köztük arról, hogy ez az ember évtizedek óta folytatja ezt a tevékenységét, hogy úgy érezte, meg kell neveznie" - mondta a színésznő férje Kálmán Olga műsorában. Schilling utalt arra is, hogy felesége kiállása után Marton további áldozatai is jelentkeztek, és mesélték el történetüket. Ők sokat tudnak ezekről a sztorikról, és Marton Lászlóról is.

Kálmán Olga megkérdezte Schilling Árpádot, hogy mit mondana felesége zaklatójának, aki azt válszolta, hogy egyáltalán semmit, de ha mégis, akkor lássa be, hogy itt a vége, mondjon le minden pozíciójáról és vonuljon vissza. A végén pedig ennyit tett még hozzá: "Nyilna meg alattad a Föld!"

A férj szerint Sárosdi boldog, mert most végre megszabadult valamitől. Nem azért, mert bosszút akart, egyszerűen erőt ad neki, hogy másokat képviselhet. Ha Marton beleáll a perbe, akkor másokat is magára szabadít, mert más történetek is voltak. Lilla azonban nem tart a pertől, mert tudja, hogy igaza van.