Sárosdi Lilla azért nevezte meg a zaklatóját, Marton László rendezőt, mert más áldozatok is jelentkeztek

Forrás: Katona József Színház, MTI/Czimbal Gyula -
Marton László szexuális erőszak Sárosdi Lilla metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sárosdi Lilla színésznő a Weinstein-botrány hatására dönött úgy, hogy kiáll a nyilvánosság elé, és elmeséli: őt is zaklatták. Sokáig tartotta magát ahhoz, hogy nem árulja el, melyik neves magyar rendező zaklatta, ám a nyomás hatására csütörtökön mégis megnevezte Marton Lászlót, a Vígszínház főrendezőjét.

A hvg.hu azt írja, Sárosdi azért döntött zaklatója megnevezése mellett, mert jelentkeztek más áldozatok is. Ezt a színésznő férje, Schilling Árpád rendező árulta el a Hír TV Egyenesen című műsorában. Az is nagy szerepet játszott a nevesítésben, hogy Sárosdi véletlenül kétszer is összefutott Martonnal, és nagyon felzaklatta. Marton reagált is a színésznő vádjára: mindent tagad és kilátásba helyezte a "megfelelő lépéseket".

Sárosdi Lilla bevallotta: Marton László, a Vígszínház főrendezője a zaklató Forrás: Katona József Színház, MTI/Czimbal Gyula

„Lilla és én is úgy gondoljuk továbbra is, hogy az ügy a fontos és a kiállás. De olyan sok telefont, üzenetet, megerősítést kapott Lilla, köztük arról, hogy ez az ember évtizedek óta folytatja ezt a tevékenységét, hogy úgy érezte, meg kell neveznie" - mondta a színésznő férje Kálmán Olga műsorában. Schilling utalt arra is, hogy felesége kiállása után Marton további áldozatai is jelentkeztek, és mesélték el történetüket. Ők sokat tudnak ezekről a sztorikról, és Marton Lászlóról is.

Kálmán Olga megkérdezte Schilling Árpádot, hogy mit mondana felesége zaklatójának, aki azt válszolta, hogy egyáltalán semmit, de ha mégis, akkor lássa be, hogy itt a vége, mondjon le minden pozíciójáról és vonuljon vissza. A végén pedig ennyit tett még hozzá: "Nyilna meg alattad a Föld!"

A férj szerint Sárosdi boldog, mert most végre megszabadult valamitől. Nem azért, mert bosszút akart, egyszerűen erőt ad neki, hogy másokat képviselhet. Ha Marton beleáll a perbe, akkor másokat is magára szabadít, mert más történetek is voltak. Lilla azonban nem tart a pertől, mert tudja, hogy igaza van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.