Jenson Button könyvében szinte az összes Fomra-1-es pilótát sorra veszi, így Ralf Schumacher sem maradhatott ki a sorból. Michael öccsére nem emlékszik vissza szívesen a pilóta, szerinte úgy viselkedett, akár egy díva.

A Forma-1-es életről és a pilótákról is ír könyvében Jenson Button, aki Ralf Schumachert sem kímélte. Jenson ugyanis a Williamsnél együtt dolgozott Ralffal, ő volt a tesztpilótája, de nem tudott kellemes élményekről beszámolni. Ralf nem lett túl szimpatikus a leírásból, sokkal inkább tűnik durvának és nagyképűnek.

Jenson Button könyvet írt, abban írta le Ralf Schumacherről az igazságotForrás: AFP/Bertrand Langlois

Formula-1-es pilóta voltam a Williamsnél, Frankkel ültünk egy szobában, amikor Ralf berontott, odaállt Frank elé és elkezdett díváskodni. »Nem jövök holnap, ha nem vár rám egy autó« - mondta Ralf. Én meg arra gondoltam, hogy jézusom, nem viselkedhet így Frankkel. Ő higgadt maradt, Ralf pedig folytatta úgy, mintha ő lenne Mariah Carey. »Komolyan mondtam. Komolyan, Frank, ha az autó nem vár rám a szálloda előtt, vagy késik, akkor nem jövök. Nem fogok tesztelni« - mondta még Ralf, Frank pedig biztosította arról, hogy ügyelni fognak, időben ott legyen a kocsi. Ralf már éppen menni akart, amikor Frank még közölte vele, hogy engem választottak másodpilótának. Ralf ránézett, és csak annyit mondott dühösen, hogy igen, tudom. Nem tudom, hogy tényleg tudta-e, vagy csak büszkeségből mondta, akárhogyan is, ez furcsa módja a csapattársi kapcsolat kialakításának. Ralf mindig kicsit bizonytalanul viselkedett velem, mintha félne tőlem. Soha nem kezelt egyenlő félként, lehet, hogy a korom, vagy a nyelvi nehézségek miatt"írta könyvében Jenson.