26 éve tűnt el az akkor 17 éves Farkas Helga, és a lányt azóta sem találják. Kétségkívül ez a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügye.

Helgának 1991. június 27-én veszett nyoma. Utolsó ismert tartózkodási helye Orosháza volt, egy vasúti átjárónál látták a kocsiját, amit egy fehér BMW követett. A lány tehetős családból származott, egy piros Mazdát vezetett, amit a szüleitől kapott ajándékba.

Farkas HelgaForrás: MTI/Németh György

A nyomozó, Palatinus Gábor, aki Helga ügyével foglalkozott biztos benne, hogy a lányt megölték, és azt is tudni lehet, hogy ki volt a tettes. Helga eltűnése után egy Suttogó nevű emberrabló 500.000 márkát követelt a lányért cserébe annak édesapjától. A zsaroló azonban június 30. után nem jelentkezett többet. Cs. Józsefet és társát, J. Benedeket gyanúsították, utóbbit azonban négy évvel később holtan találták, Cs.-t pedig elítélték. Palatinus szerint az ügy azonban ennél sokkal bonyolultabb.

"Egy tenyérlenyomatot is találtunk Helga Mazdájának visszapillantóján, ami nem a két férfié. Az hagyta a tükrön, aki meggyilkolta a lányt" - mondta a Blikknek a nyomozó, aki szerint az ügy egészen az olasz maffiáig nyúlik, és erre bizonyítékok is vannak.