Kevin Spacey szexualitását illetően évek óta terjednek pletykák, ám a színész nem volt hajlandó erről nyilatkozni. Mindig leutasította az erre vonatkozó kérdéseket, ezúttal viszont ő maga vallott az érzéseiről: homoszexuális férfiként fog élni!

Szinte soha nem beszélt magánéletéről Kevin Spacey, a szexualitásáról szóló híreszteléseket pedig folyamatosan elutasította. Most sem szólalt volna meg, ha egy színész nem vádolja meg zaklatással. Anthony Rapp egy interjúban osztotta meg az incidenst: Kevin Spacey meghívta őt a bulijába, amikor pedig mindenki elment, lefektette az ágyra, ráfeküdt és fogdosni kezdte. Akkor még csak 14 éves volt Anthony, aki végül el tudta tolni magától a színészt, és távozott.

Kevin Spacey a House of Cards-banForrás: Netflix

Kevin Spacey a Twitteren kért őszintén bocsánatot az esetért, amire saját bevallása szerint ő nem emlékezett, de leszögezte, hogy teljesen elfogadhatatlan volt. Ezzel együtt pedig azt is bejelentette, hogy meleg. Ez az eset ugyanis arra késztette, hogy elgondolkozzon magáról és az életéről. Eddig biszexuális volt, de ezentúl meleg férfiként fog élni. Egész életemben szerettem a romantikus együttléteket férfiakkal, és most úgy döntöttem, hogy meleg emberként élek tovább.Ezzel őszintén és nyíltan akarok foglalkozni, és ez azzal fog kezdődni, hogy megvizsgálom saját magam és a viselkedésemet is" - mondta a színész.