Az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással vádolja egy alkalmazott, aki azt állítja nemcsak őt, hanem más ott dolgozót és hallgatókat is zaklatott a tanár. Állítólag ugyanazon a karon történt az eset, amely gólyatábora pár éve szexuális erőszak színhelye volt.

Szexuális zaklatással vádolja egy alkalmazott az ELTE egyik emeritus címre is esélyes professzorát. A Tumbleren megjelent névtelen Facebook-bejegyzés szerint az oktató őt, más alkalmazottakat és hallgatókat is zaklatott. Ugyanarról a karról van szó, amely gólyatáborában pár éve szexuális bántalmazás történt

Szexuális zaklatással vádolják az ELTE egyik oktatóját - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb." - olvasható a bejegyzésben, amely azt is megemlíti, hogy etikai vizsgálat zajlott az eset miatt, ennek az eredményét azonban már hetek óta várja. Egy másik névtelen Tumblr-posztban is hasonló esetről számolnak be az egyetemről. Ismerek egy hasonló történetet egy szakmájában elismert professzorról az ELTE-n (nem régen történt), akit a lány szakdolgozati konzultáció miatt keresett fel, ám mivel a lány nem volt hajlandó belemenni pár a professzor által szabott »feltételbe« (tehát visszautasította a tanár úr közeledését), a prof. igencsak megnehezítette a lány dolgát az egyetemen a továbbiakban. Az érdekes a történetben, hogy miután a lány segítségért fordult a karon belül, illetve el is mesélte a történetet egyik tanárnőjének, egytől egyig hülyének nevezték, és falaztak a professzornak" - írják a bejegyzésben. Az Index megkereste az esettel kapcsolatban az ELTE kommunikáció osztályát, akik annyi tájékoztatást adtak a lapnak, hogy zajlik etikai vizsgálat egy oktató ellen. "Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján" - írták.