A Queen egyik legendás tagja, Brian May lepte meg a pénteki próbán a We Will Rock You musical társulatát.

Az együttes világhírű gitárosa rendkívül közvetlen és kedves volt a jelen lévő alkotókkal és a fiatal színészekkel, akiket teljesen lenyűgözött a váratlan látogató. Brian May is csodálattal nyilatkozott a tehetséges előadókról és már aznap este boldogan posztolt látogatásáról saját instagram oldalán. (Mellékelve) 

Brian May, Sári ÉviForrás: Origo

"Látni ezt a fiatal csapatot ezzel a hihetetlen energiával, és ahogy előadják ezt az új, bámulatos koreográfiát, miközben olyan magas szinten énekelnek, hogy egyszerűen lenyűgöző! Én pontosan tudom, mennyi munka van abban, hogy ez ilyen szinten működjön. Ez egy remek érzés, és szerintem ez a musical sokkal tovább fog élni, mint mi, ezt már a születésekor is így éreztem, és erre igazán büszke vagyok." 

Brian May és a társulatForrás: Origo

"Láttam a nagyon sok díszlet- és jelmeztervet, amik elképesztőek. Imádom, hogy ez az előadás ennyire új és kreatív" - mondta a zenész.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a 10 leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást 6 kontinensen, eddig 17 országban, több mint 16 millió néző fogadta tomboló ovációval.
Londonban, a Dominion Színházban rekordideig, 12 éven át játszott, 4600 előadáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között az Olivier-díj közönségdíjasa volt.
Simon Edit producer az előadás rendezésére Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismertté Magyarországon. A díszlet- és jelmeztervező Kentaur, a koreográfus Túri Lajos Péter, a művészeti vezető Póka Balázs. A Queen slágerei köré álmodott futurisztikus vígjáték szövegkönyvét Ben Elton jegyzi. Az előadásban olyan jól ismert Queen klasszikusok hangzanak el, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a
Bohemian Rhapsody, az Under Pressure, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You.