Katalin hercegnő előző személyi asszisztense, a 33 éves Rebecca Deacon idén márciusban távozott a posztjáról. A nő Katalin barátnője is volt, hat éven keresztül elválaszthatatlanok voltak. Az új személyi titkár azonban teljesen más, mint fiatal elődje volt.

Rebecca távozásának okát a mai napig homály fedi, a királyi család sem indokolta meg a személyi változásokat. Augusztusban azonban megtalálták a megfelelő utódot, aki kicsit sem hasonlít Deaconhoz. Catherine Quinn 58 éves, van egy felnőtt fia, és elsőre úgy tűnhet, hogy túlképzett is a pozícióhoz. Azonban nagyon jó oka van, amiért a fiatal titkárnőt egy idősebb, tapasztalt személyre cserélték.

Katalin hercegnő asszisztense mindig a háttérből figyel: lila blézerben Catherine QuinnForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Quinn előélete nagyon figyelemreméltó: a legjobb egyetemekre járt, több jótékonysági szervezetnél volt vezető, és az egyik legelismertebb angol ügyvédi kamara üzletvezetésével is megbízták. Csak egy ilyen tapasztalatokkal rendelkező személy tudja felkészíteni Katalint az előtte álló hatalmas feladatra. Küszöbön ugyanis Károly trónra lépése, aminek következtében Vilmos trónörökössé lép elő, ezzel pedig Katalin szerepe is jelentősebb lesz. A következő állomás a házaspár számára pedig a trónra lépés lesz.