Az Operettszínház művészeti vezetőjét azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, miután zaklatási botrányba keveredett. A színházi vezetőség eddig csak közleményeket adott ki az eseményekről, de végre a színház igazgatója, Lőrinczy György meg is szólalt: 

Marton László után újabb színházi zaklatási botrány kezdődött, az Operettszínház neves rendezőjét vádolják. A színház vezetősége azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól a rendezőt, miután az első áldozat névvel és arccal vállalta a vele történteket. A színház többnyire csak közleményekben reagált az üggyel kapcsolatban, de most megszólalt a főigazgató, Lőrinczy György. 

Lőrinczy György megszólalt a molesztálási botrányrólForrás: MTI/Kovács Attila

"Elég kemény napokat éltünk és élünk a színházban. Nem hazudok, nem túlzok, sem ebben, sem másban: éjjel és nappal azzal foglalkozunk, hogy a színház, amelyben Kerényi Miklós Gábor több évtizede meghatározó szerepet játszott, minél előbb visszatérjen a normális kerékvágásba, a társulat megnyugodjon, elinduljunk közösen a tisztulás-gyógyulás felé. A nyilatkozatunkban is szerepel, hogy ebben mindenféle külső segítséget is igénybe veszünk, egyrészt mert szükségünk van rá, másrészt mert ezzel is jelezzük: nincs falazás, nincs titkolózás" - mondta Lőrinczy György a Fideliónak. Hozzátette, ő egészen eddig semmiről nem tudott. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem, nem tudtam róla. (...) Ez a legnagyobb problémám. Ha nem lennék most igazgatóként a kellős közepén ennek az egésznek, én sem hinném el, hogy egy több mint húszéves munkakapcsolatban én ezekről nem tudtam. És ezért nem is tartom vétlennek magam" - árulta el a főigazgató. Rögtön összeültünk az igazgatósággal és két, a színházzal szorosan együttműködő külső tanácsadóval, hogy megbeszéljük a szükséges lépéseket. A Helsinki Bizottság bevonásáról tudsz. Szerda este volt egy katartikus megbeszélés - nekem az volt a fordulópont. Felbukkant valahol egy rólam szóló komment, aminek egy része nem bűn, a másik része nettó hazugság volt, ezért aztán nem szívtam mellre. Kerényi viszont nemcsak hogy mellre szívta a róla szóló bejegyzéseket, de egyre az érdekelte, hogy van-e már név valamelyik történethez. Jó lenne, ha elhinnéd, hogy lélektanilag ekkor esett le nekem, hogy ha egy vádra ennyire másként reagálunk, akkor tán mégis lehet valami különbség a valóságtartalomban is. (...)" - mondta Lőrinczy. "És bocsánatot kérek mindenkitől azért, mert tényleg nem tudtam erről korábban.
Meg fogunk tenni mindent, hogy ilyen ne forduljon elő soha többé. És okulva a saját hibámból, csatlakozom a Független Előadóművészeti Szövetség nyílt fórumához, és javaslok egy beszélgetést arról, hogy kell és lehet bármi ilyesmit észrevenni..." - tette még hozzá a főigazgató.