Kirúgták az ELTE professzorát szexuális zaklatás miatt

Forrás: Shutterstock -
ELTE kirúgás szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy alkalmazott vádolta meg az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással, az ügyben zajlott vizsgálat lezárult: az egyetem azonnal kirúgta az oktatót szexuális zaklatás miatt. 

Az ELTE egyik professzorát szexuális zaklatással vádolta egy alkalmazott. Néhány napja Tumblr-en jelent meg az áldozat névtelen posztja, arról, miket kellett eltűrnie a professzortól. "Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb." - olvasható a bejegyzésben. Az egyetem etikai vizsgálatot indított az ügyben, amelynek eredményeként azonnali hatállyal kirúgták a professzort szexuális zaklatás miatt.

Szexuális zaklatás miatt menesztették az ELTE professzorát Forrás: Shutterstock

"

A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások

Az ELTE Központi Etikai Bizottsága a legsúlyosabb etikai szankciókat alkalmazta a panaszolttal szemben. Az ELTE rektora pedig munkáltatói jogkörében eljárva, azonnali hatállyal megszüntette a vezető státuszú oktató közalkalmazotti jogviszonyát" - írta közleményében az ELTE. Az Index úgy tudja, hogy a menztett professzor nem más, mint Mikonya Györgyről, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja. Azé a karé, amelynek néhány évvel ezelőtti gólyatáborán szexuális erőszak történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.