Gömöri András Máté egyedül vágott neki a 2500 méteres csúcsnak, ám utólag már ő is látja, hogy talán kissé felelőtlenség volt jégszerszám és társ nélkül nekiindulnia az első komolyabb mászásának.

Polyák Lilla fiatal párja szó szerint életveszélyes dologra szánta el magát: egyedül akarta meghódítani a Tengerszem-csúcsot. Gömöri András Mátét sokan próbálták lebeszélni, a hegymászó barátai sem engedték el jó szívvel a túrára, ám ő mégis belefogott. Az, ami nyáron talán egy nagyobb, de könnyen teljesíthető túra, így télidőben nagyon veszélyes. Máté már tudja, hogy talán egy kicsit felelőtlen volt, de kárpótolja az az élmény, amit a csúcson átélt.

Gömöri András Máté egyedül hódította meg a csúcsotForrás: RTLKLUB

„Úgy, hogy egyedül voltam, jégszerszám nélkül. Egy hókarom volt nálam, amit fel tudtam rakni a cipőmre, és az egyedüllét nagyon keményítette" – mondta Gömöri András Máté a FEM3 reggeli műsorában, Várkonyi Andrea pedig egyből rákérdezett, hogy nem volt-e ez így felelőtlenség. „Kicsit. Amikor elindultam egyedül, akkor nem tudtam, hogy miért egyedül megyek, amikor felértem és egyedül küzdöttem meg a csúcstámadással az utolsó 800 méterrel, vagy 300 méterrel, akkor volt egy pont, ahol azt éreztem, hogy miért vagyok itt, és miért egyedül. Sem térerő, sem semmi nem segítette azt, hogy tudjak egyáltalán szólni bárkinek, hogy jól vagyok. Amikor felértem, és egyedül ültem ezeknek a monolitoknak a magasságában, akkor egy nagyon jó találkozás volt saját magammal" – mondta a színész. Majd beismerte, hogy első komolyabb mászásnak ez tényleg sok volt, viszont maradandó élmény, és már tervezi a következőt!