Gömöri András Máté hegymászás életveszély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gömöri András Máté egyedül vágott neki a 2500 méteres csúcsnak, ám utólag már ő is látja, hogy talán kissé felelőtlenség volt jégszerszám és társ nélkül nekiindulnia az első komolyabb mászásának.

Polyák Lilla fiatal párja szó szerint életveszélyes dologra szánta el magát: egyedül akarta meghódítani a Tengerszem-csúcsot. Gömöri András Mátét sokan próbálták lebeszélni, a hegymászó barátai sem engedték el jó szívvel a túrára, ám ő mégis belefogott. Az, ami nyáron talán egy nagyobb, de könnyen teljesíthető túra, így télidőben nagyon veszélyes. Máté már tudja, hogy talán egy kicsit felelőtlen volt, de kárpótolja az az élmény, amit a csúcson átélt.

Gömöri András Máté egyedül hódította meg a csúcsot Forrás: RTLKLUB

„Úgy, hogy egyedül voltam, jégszerszám nélkül. Egy hókarom volt nálam, amit fel tudtam rakni a cipőmre, és az egyedüllét nagyon keményítette" – mondta Gömöri András Máté a FEM3 reggeli műsorában, Várkonyi Andrea pedig egyből rákérdezett, hogy nem volt-e ez így felelőtlenség.

Amikor elindultam egyedül, akkor nem tudtam, hogy miért egyedül megyek,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.