szexuális erőszak támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becslések szerint évente 97 ezer nemi erőszak történik Nagy-Britanniában, de a tettesek mindössze 3 százaléka kapja meg méltó büntetését. A „MeToo" kampány részeként most egy brit dokumentumfilm készült azoknak a nőknek a történetéből, akiket megerőszakoltak.

Elisabeth

Elisabeth-et a férje erőszakolta éveken át. Mindössze 15 évesek voltak, amikor megismerkedtek, egymásba szerettek, majd összeházasodtak. Férje először a nászéjszakán erőszakolta meg, a nő úgy emlékszik arra a pillanatra, mint élete legrosszabb éjszakája. „Utánam jött a mosdóba és azt mondta, szexelnünk kell, különben nagyon megbánom. És különben is jó szórakozás lesz, mivel a család az ajtó túloldalán van... Nem akartam, de kényszerített." Az erőszak később is folytatódott és egyre csak durvult, előfordult, hogy a férfi filmre is vette a szexet. „Óriási teherként nehezedett ez rám, és szégyelltem róla beszélni." Mint mondja, ennek ellenére is szerette a férjét és ott voltak a gyerekeik is. Végül mégis erőt vett magán és ott hagyta férjét, aki hamarosan öngyilkos lett.

Katie

Katie meg akarta ünnepelni, hogy összeköltözött a barátjával, ezért elment a barátaihoz bulizni. Mivel már későre járt, úgy gondolta, a buli után ott is alszik. Lefeküdt aludni és egyszer csak arra ébredt, hogy rajta fekszik valaki. Először az jutott eszébe, biztosan a párja az, de nem ő volt. Kővé dermedt és teljesen bepánikolt, mozdulni sem mert. Az erőszak után a pasi megigazította a takarót, mintha mi sem történt volna. Ezt követően elhagyta a szobát, de Katie hátulról felismerte: az egyik barátja testvére volt az elkövető. Feljelentést tett, majd a férfit 7 év börtönbüntetésre ítélték.

A szexuális erőszak áldozatai gyakran inkább nem beszélnek a történtekről Forrás: Shutterstock

Sheeva

Sheeva 19 éves volt, amikor megerőszakolták. Négyszer vagy ötször elmondta a férfinak, hogy ne csinálja, ő mégis megtette. „Úgy bánt velem, mint egy rongybabával." Valójában fel sem fogta, hogy megerőszakolták, amikor elmesélte egyik barátjának, mit történt, úgy festette le a szituációt, mint egy borzasztó szexuális élményt. De a barátja felvilágosította: nem csupán erről van szó, őt megerőszakolták. Ezután Sheeva hívta a rendőröket, és mint mondja, még ő érezte magát bűnösnek. A rendőrök alaposan kifaggatták, biztos-e abban, hogy mi történt, és hogy pontosan hányszor mondott nemet a férfinak. Mert, mint mondják, sok lány csupán azért tesz feljelentést, mert megbánja az együttlétet és nem azért mert erőszak történt....

Bizarr történet: egy gazda állítja, földönkívüli támadt ráhttp://www.life.hu/news/20171122-bizarr-tortenet-egy-gazda-allitja-foldonkivuli-tamadt-ra.htmlÚgy tűnik, a mexikói ufókutató nem adja fel: Jaime Maussan mindenáron be akarja bizonyítani, földönkívüliek márpedig léteznek. Korábbi állításait azonban eddig rendre cáfolták. NewsOrigoMeghalt Gyurik Krisztina, a soroksári futónő ügyének koronatanúja http://www.life.hu/news/20171122-meghalt-a-soroksari-futono-gyilkossaganak-koronatanuja.htmlÉvek óta keresik Gyurik Krisztina gyilkosát, aki futás közben veszítette életét Soroksáron. Ám most a koronatanú is meghalt. NewsThinkstockMentővel vitték kórházba a bedrogozott árufeltöltőt, aki Kasszás Erzsinek képzelte magáthttp://www.life.hu/news/20171122-mentot-hivtak-a-bedrogozott-arufeltoltohoz-aki-kasszas-erzsinek-kepzelte-magat.htmlMentőt kellett hívni egy fiatal árufeltöltőhöz, annyira bedrogozta magát ugyanis, hogy Kasszás Erzsiként táncolt és énekelt a boltban a döbbent vásárlók előtt. NewsOrigoPszichiátriára került az a 11 éves diák, akit pedofil tanára Londonba akart szöktetnihttp://www.life.hu/news/20171122-pszichiatriara-kerult-a-11-eves-diakakit-pedofil-tanara-londonba-akart-szoktetni.htmlA pedofil békési tanár hamis iratokkal akarta Londonba szöktetni 11 éves diákját, de a reptéren elkapták őket. A kisfiút azóta egy pszichiátriai osztályon kezelik, a 32 éves tanár pedig előzetes letartóztatásban van. NewsThinkstockBántalmazta diákjait a hetesi tornatanár: felfüggesztett börtönbüntetést kapotthttp://www.life.hu/news/20171122-bantalmazta-diakjait-a-hetesi-tornatanar.htmlMegszületett az ítélet a Somogy megyei tornatanár ügyében, aki diákok bántalmazása miatt állt bíróság elé: több gyereket megvert, egyiküknek pedig párnát szorított a fejére. News--Ködös, szeles, esős idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20171122-idojaras-kodos-szeles-esos-ido-varhato.htmlSzerdán többfelé párás, ködös reggelre ébredhetünk. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.