Becslések szerint évente 97 ezer nemi erőszak történik Nagy-Britanniában, de a tettesek mindössze 3 százaléka kapja meg méltó büntetését. A „MeToo" kampány részeként most egy brit dokumentumfilm készült azoknak a nőknek a történetéből, akiket megerőszakoltak.

Elisabeth

Elisabeth-et a férje erőszakolta éveken át. Mindössze 15 évesek voltak, amikor megismerkedtek, egymásba szerettek, majd összeházasodtak. Férje először a nászéjszakán erőszakolta meg, a nő úgy emlékszik arra a pillanatra, mint élete legrosszabb éjszakája. „Utánam jött a mosdóba és azt mondta, szexelnünk kell, különben nagyon megbánom. És különben is jó szórakozás lesz, mivel a család az ajtó túloldalán van... Nem akartam, de kényszerített." Az erőszak később is folytatódott és egyre csak durvult, előfordult, hogy a férfi filmre is vette a szexet. „Óriási teherként nehezedett ez rám, és szégyelltem róla beszélni." Mint mondja, ennek ellenére is szerette a férjét és ott voltak a gyerekeik is. Végül mégis erőt vett magán és ott hagyta férjét, aki hamarosan öngyilkos lett.

Katie

Katie meg akarta ünnepelni, hogy összeköltözött a barátjával, ezért elment a barátaihoz bulizni. Mivel már későre járt, úgy gondolta, a buli után ott is alszik. Lefeküdt aludni és egyszer csak arra ébredt, hogy rajta fekszik valaki. Először az jutott eszébe, biztosan a párja az, de nem ő volt. Kővé dermedt és teljesen bepánikolt, mozdulni sem mert. Az erőszak után a pasi megigazította a takarót, mintha mi sem történt volna. Ezt követően elhagyta a szobát, de Katie hátulról felismerte: az egyik barátja testvére volt az elkövető. Feljelentést tett, majd a férfit 7 év börtönbüntetésre ítélték.

A szexuális erőszak áldozatai gyakran inkább nem beszélnek a történtekrőlForrás: Shutterstock

Sheeva

Sheeva 19 éves volt, amikor megerőszakolták. Négyszer vagy ötször elmondta a férfinak, hogy ne csinálja, ő mégis megtette. „Úgy bánt velem, mint egy rongybabával." Valójában fel sem fogta, hogy megerőszakolták, amikor elmesélte egyik barátjának, mit történt, úgy festette le a szituációt, mint egy borzasztó szexuális élményt. De a barátja felvilágosította: nem csupán erről van szó, őt megerőszakolták. Ezután Sheeva hívta a rendőröket, és mint mondja, még ő érezte magát bűnösnek. A rendőrök alaposan kifaggatták, biztos-e abban, hogy mi történt, és hogy pontosan hányszor mondott nemet a férfinak. Mert, mint mondják, sok lány csupán azért tesz feljelentést, mert megbánja az együttlétet és nem azért mert erőszak történt....