Alekosz barátnője egy buliban pisztollyal lövöldözött, az esetről pedig videó is készült. Az egykori villalakó szerint nincs ebben semmi kivetnivaló, ám valószínűleg a párnak felelnie kell majd a tettéért.

Alekosznak van fegyverviselési engedélye, ám ez nem jogosítja fel arra, hogy fegyverét bármikor bármilyen esetben használja. Egy múlt szombati buliban úgy gondolta, vicces, ha fegyverét odaadja a barátnőjének, Anettnek, aki az erkélyről lőtt is vele néhányat.

Úgy tűnik, a ValóVilág egykori győztese nincs tisztában azzal, hogy amit tettek, az törvénysértő.

"A videó magáért beszél. Föl lehet jelenteni. Ki vállalja, hogy bűncselekménnyel meggyanúsítson? Lehet jelentkezni!" – nyilatkozta a Borsnak Alekosz.

Alekosz büntetést kaphatForrás: TV2

A lap megkérdezett erről egy kriminálpszichológust is, aki elmondta, ezért a tettért büntetés jár.

„A gáz- és riasztófegyverek viselése szigorú szabályozás alá esik, és csak az használhatja a fegyvert, akinek van engedélye, és ő is csak akkor, ha olyan helyzetbe kerül, hogy szükséges lehet a használat. Ami aznap este történt, nem legális fegyverhasználat és büntetőjogi kategóriába tartozik. A büntetés attól is függ, hogy ki elé került a fegyver, volt-e már ehhez hasonló ügye" – nyilatkozta a szakértő.