Koltai Róbert elárulta, ki miatt lett színész

Fotó: Kállai-Tóth Anett -
Koltai Róbert példakép Törőcsik Mari Bodrogi Gyula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koltai Róbert újabb díjat söpörhetett be a napokban, amelynek átvétele után elárulta, kinek a hatására választotta a színészi pályát.

A színjátszás legkiemelkedőbb alakjai kapják minden évben a Pepita-díjat, amely első fokozatát ezúttal Koltai Róbertnek ítélték oda. A 73 éves színész a díjátadó gálán a Borsnak elárulta, nagyon szeretett együtt játszani a tavaly elhunyt Józsa Imrével.

„Tizennyolc éve játsszuk a Balfácánt vacsorára, Imre egy éve nincs velünk. Borzasztóan hiányzik. Óriási volt Chevalt, az adóellenőr szerepében" – nyilatkozta a lapnak a színész, majd elárulta, kik voltak rá karrierje legelején a legnagyobb hatással. „A példaképem Bodrogi Gyula. Tizenhét éves koromban láttam a Potyautas című darabot a József Attila Színházban. Törőcsik Marival megbabonáztak. Akkor határoztam el, hogy színész leszek."

Koltai Róbert újabb elismerést kapott Fotó: Kállai-Tóth Anett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.