Sok színésznő mellett Salma Hayek is elmondta, mit tapasztalt, míg Harvey Weinstein mellett dolgozott. Amikor megkapta a lehetőséget, azt hitte, hogy egy álma vált valóra, de gyorsan kiderült, hogy az egész inkább a legrosszabb rémálmára hasonlít.

Salma Hayek még nem volt olyan ismert, mint most, amikor összekerült Harvey-val, természetesen egy film kapcsán. Csak annyit tudott a filmmogulról, hogy figyelemreméltó szellem, barátságos és családos. Salma nagyon örült, amikor a produkció Harvey Weinsteinhez került. „Annyira boldog voltam, hogy vele dolgozhattam, nem is érdekelt a pénz. Naivan azt hittem, hogy valóra válik az álmom" – mondta Salma, akinek nem sokkal később rémálommá vált az élete.

Salma Hayek is megismerte Harvey Weinstein sötét oldalátForrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

„Nem nyitottam neki ajtót hotelekben, ahol váratlanul megjelent beleértve azt a helyet, ahol olyan filmet forgattam, amiben nem is volt benne. Nemet mondtam neki arra, hogy vele zuhanyozzak, nem engedtem neki, hogy nézzen zuhanyzás közben, sem azt, hogy masszázst adjon nekem. Nem engedtem a pucér barátjának, hogy megmasszírozzon. Nemet mondtam az orális szexre, és arra, hogy levetkőzzek egy másik nővel együtt. Nem, nem nem..." – mondta Salma, aki a Frida című film forgatása alatt tapasztalta meg, hogy Harvey Weinstein egy szörnyeteg. Nem hiszem, hogy van olyan szó, amit Harvey jobban utál a nemnél" – tette hozzá Salma, ő sem maradt büntetés nélkül. Attól fogva Harvey folyamatosan próbálta aláásni a filmet, végül csak úgy engedélyezte, hogy Salmának egy meztelen, leszbikus jelenetet kellett felvennie Ashley Judd-dal. Belement, mert rengeteg munkája benne volt már a filmben, rengeteg szívességet kért, és azt nem tudta elképzelni, hogy az erőfeszítéseinek végül ne legyen erdeménye. Amikor azonban a kérdéses jelenethez értek, Salma teste ellenkezett. "Nem azért, mert meztelenül leszek egy másik nővel, hanem azért, mert Harvey Weinstein miatt leszek az" - mondta a színésznő, aki egyszerűen nem bírta abbahagyni a remegést és a zokogást. Be kellett vennie egy nyugtatót, amiugyan megállította a sírást, de a hányást nem. Salmát borzasztóan megviselte a forgatás minden pillanata, máig hordozza a sebeket, pedig azt hitte, már túl van rajta.