Így él most Vígh György, a veronai baleset hős tanára

Fotó: Csanádi Márton - Origo -
Vígh György veronai buszbaleset tanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívszorító részleteket mesélt a mindennapjaiból Vígh György, a veronai buszbaleset egyik tanára, és egyben gyászoló szülője. 

Ahogy azt már megírtuk, a Szinyei Merse Pál Gimnázium buszával franciaországi sítáborból hazafelé tartva történt egy tragikus baleset, amely sok ember életét gyökeresen megváltoztatta. A gyerekeket szállító busz Verona közelében egy felüljáró betonpillérének ütközött, majd ezt követően kigyulladt. A balestben 17-en meghaltak, és többen is megsérültek.

Vígh György, az iskola tornatanára, a felesége, és két gyermekük is a buszon utazott. A két tinédzser életét vesztette, pedig a szülők próbálták kimenteni őket. György több gyermeket is kihozott a lángok közül, de a saját fiát már nem tudta. A felesége eközben a lányukat próbálta menteni, ám ő sem járt sikerrel. A nyugdíjas tanár hosszú idő után interjút adott, amelyben szívszorító részletekről mesélt:

Megemlékezők mécsest gyújtanak a buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Fotó: Csanádi Márton - Origo

"Az egész olyan gyorsan lezajlott, hogy az életünk 15-20 perc alatt befejeződött ott. Azon csodálkozunk a feleségemmel, hogy minket elkerült a halál. Előttünk meghalt a fiam, mellettem meghalt a lányom." - mesélte György, akinek több diák is hálás, amiért megmentette az életüket, de a férfi állítja, nem is emlékszik rá, kiket hozott ki. Csak automatikusan tette a dolgát.

Azt is elmesélte, hogy hosszú hónapokig visszatérő álmok gyötörték:

"Hónapokon keresztül úgy aludtam el, hogy mindenkit megmentettem a buszon. De hát ez csak mese, ez csak egy álom volt. Hogy mit csinált volna az ember jobban hogyha mégegyszer ott lenne. De nem lehet jobban tenni semmit... mert nem lehet."

Azt is elmesélte, hogy a gyerekek szobájában minden úgy van, ahogy volt. Nem tudtak semmit kidobni, hiszen már csak a ruháik maradtak, amelyeken még érezni lehet az illatukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.