Így emlékezik II. Erzsébet a koronázási ceremóniára

Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe -
Erzsébet királynő ceremónia interjú koronázás vallomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet egy exkluzív interjú keretein belül mesélt a gyermekkoráról, a fiatalságáról, és a koronázási ceremóniáról, amit amíg él, nem fog elfelejteni. 

Erzsébet már közel 65 éve Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának uralkodója, de még sosem mesélt a koronázási ceremóniáról, ami életének egyik legmeghatározóbb élménye volt. Most azonban egy dokumentumsorozat készül a témában, így a királynő interjút adott a BBC-nek.

Több, mint 6 évtizede ül a trónon II. Erzsébet Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Elárulta például, hogy rendkívül kényelmetlen autóban utazótt a ceremóniára, ami nem meglepő, hiszen az Erzsébetet szállító járgányt még 1760-ban tervezték, és 1820 óta használják koronázási szertartásokhoz.

A királynő koronázási ünnepségét június 2-án tartották, amikor az asszony 27 éves volt. A különleges eseményt milliók nézték szerte a világban.

Sőt arról is beszámolt, hogy a csodásan csillogó kövekkel kirakott koronának is bőven vannak hátrányai, pedig ránézésre olyan könnyűnek tűnik viselni - írta meg a Mirror.

A hírek szerint az interjút e hét vasárnapján adja a csatorna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.