A leszbikus magyar színésznőnek és a fiatal szerelmének nem volt problémáktól mentes a kapcsolata, a színésznő félt otthagyni házasságát, és csak nagyon ritkán mutatta ki az érzéseit. E levél egy olyan ritka pillanat, amikor őszintén vallott.

A leszbikus magyar színésznő nagyon szélsőségesen bánt szerelmével, a kedvességet szűken, a sértéseket viszont bőkezűen osztogatta. Nagyon ritkán fejezte ki gyengéd érzelmeit, és sokszor fizikailag is bántotta a szerelmét. Kevés olyan pillanat volt, amikor elengedte magát, és félelem nélkül vallott szeretőjének, de azért előfordult. Főleg akkor, mikor otthon, a homoszexuális férje mellett nem alakult túl rózsásan a helyzet. Egy veszekedés után például nagyon szép szerelmes levelet írt szeretőjének a színésznő. 

A leszbikus színésznő néha kedves volt szeretőjéhez - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

"Drága Babám!
Elindultam „haza" felé. (Mi ez a görcsös hazatartozás?) Hisz nem jelent mást számomra, mint az ágyat, ahol meghúzom magam, és próbálom átaludni az életet. Mert azt teszem. Mások élik és álmodják az életet – én átalszom, így menekülök a megoldandó problémák elől. Ájultan omlok az álommanó karjába, és engedem felzabálni az életemet. Lassan tíz éve, ennyi ideje hánykolódom házasságom roncsán, a végtelen boldogtalanság tengerén, s Te vagy a sziget, mely váratlanul és gyönyörűen bukkant fel előttem – és én nem lököm el magam a roncstól, hogy új életet kezdjek az Én Szigetemen?" - olvasható a Viaszbaba című könyvben a színésznő levele.