Heves szóváltás követően történt tragédia egy XV. kerületi bevásárlóközpont parkolójában: odáig fajult, hogy egy autós behúzott az őt bíráló gyalogosnak, aki elesett és nem zárható ki a maradandó fogyatékosság vagy a súlyos egészségromlás kialakulása sem.

A sofőr és a gyalogos között egy XV. kerületi bevásárlóközpont parkolójában alakult ki heves szóváltás. A sofőr ugyanis szabálytalanul, a menetiránnyal szemben hajtott rá a gyalogátkelőhelyre a főbejárat előtt úgy, hogy a gyalogos már lelépett.

Maradandó károsodása lehet a gyalogosnak - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Ezt persze nem is hagyta szó nélkül a sértett, trágár szavakkal illette a sofőrt, aki emiatt megállt, kiszállt a kocsijából és odament a gyalogoshoz. Ekkor egy rövid szóváltást követően az autós ököllel húzott be a gyalogosnak, aki elesett és beverte a fejét a betonba. A sofőr pedig elhajtott a helyszínről. A mentőt a járókelők értesítették. A gyalogost életveszélyes koponyatöréssel és agyzúzódással szállították kórházba. A sértett sérülésével kapcsolatosan jelenleg a maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás kialakulása sem zárható ki. Az eset még 2016. augusztus 3-án történt, a Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban – írják az Ügyészség.hu-n.