A Margitszigeten 8 évvel ezelőtt tűnt el Ackermann Dávid, akit azóta is keresnek a szülei.

Ackermann Dávid 8 éve indult el a Margitszigetre sétálni. Szüleinek csak egy cetlit hagyott az asztalon, amin az állt, a barátnőjével lesz, de este megy haza. Nem így történt: a fiúnak rejtélyesen nyoma veszett. A Margitszigeten valóban találkozott a barátnőjével, akitől el akart búcsúzni, a lány ugyanis hosszabb időre Új-Zélandra utazott. Nem kettesben voltak azonban, több barát is csatlakozott hozzájuk. Hogy ezután mi történt, azt senki nem tudja, ugyanis a csapat felszállva a villamosra észrevette, hogy Dávid már nincs velük. A Blikk szerint azonban nem ijedtek meg, gondolták, csak nem érheti baj...

A vallomások is ellent mondanak egymásnak, egyik barát állította, hogy Dávid furcsa italt ivott aznap, de ezt a többiek cáfolták. Van, aki szerint a fiú rosszkedvű volt, míg mások szerint ez nem igaz.

Dávid pénztárcáját másnap megtalálták a Magitszigeten, a telefonja darabjaira pedig egy hajléktalan bukkant rá.

Margitsziget (A kép csak illusztráció)Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiú szülei ma is reménykednek, egyszer még hírt kaphatnak a fiukkal kapcsolatban.

"A bizonytalanságnál még a biztos rossz is jobb lenne. Minden vágyunk, hogy végre megtudjuk, mi történt a fiunkkal" – nyilatkozta Ackermann József a lapnak.

Most a család egyik jó barátja tett közzé felhívást az internetet, aki szeretne a Margitszigeten, Dávid eltűnésének időpontjában, 2009. szeptember 11-én délután négy óra és éjfél között készült fotókat gyűjteni. Mint mondja, tudják, hogy tűt keresnek a szénakazalban, de soha nem szabad feladni.