Nemi erőszakkal vádolta meg David Copperfieldet egy nő, aki azt állítja, hogy az amerikai illuzionista elkábította és megerőszakolta őt az 1980-as évek végén.

 Brittney Lewis egy 1988 szeptemberében Japánban megrendezett modellversenyen ismerkedett meg az akkor 32 éves Copperfielddel, aki zsűritagként vett részt a megmérettetésen és meghívta a 17 éves lányt egyik kaliforniai fellépésére. A TheWrap.com című hírportálnak adott interjújában az immár negyvenes éveiben járó nő elmondta, hogy az illuzionista a kaliforniai út során egy hotelszobában molesztálta őt, miután bódítószert kevert az italába.

"Az arcomat csókolgatta és emlékszem, hogy az arcával elkezdett lefelé haladni a testemen. Aztán kidőltem" - idézte a nőt a hírportál. Lewis szerint Copperfield másnap reggel "elmondta, hogy nem történt semmi, mert kiskorú voltam". A nő állítása szerint az illuzionista még egy levelet is íratott vele, amelyben le kellett írnia, hogy jól van.

Forrás: AFP/Dave Kotinsky

Mindössze néhány órával a TheWrap.com cikkének szerdai megjelenése előtt a 61 éves Copperfield egy hosszú közleményt tette ki a Twitter-oldalára, amelyben a #MeToo kampányt méltatta és felidézte, hogy annak idején "hamis vádak" áldozatává vált.
A művészt 2007-ben vádolta meg nemi erőszakkal egy korábbi szépségkirálynő, Lacey Carroll, ám az ügyet végül lezárták, a nő ellen pedig később vádat emeltek prostitúció, valamint egy másik férfi szexuális erőszakkal való hamis megvádolása miatt.
"Éveken át együtt éltem a rólam szóló kitalált, förtelmes vádakat harsogó cikkekkel, amelyek közül csak kevés foglalkozott a vádló letartóztatásának és az én ártatlanságomnak a tényével" - írta Copperfield, hozzátéve, hogy noha újabb viharfelhők gyűlnek a feje felett, azt akarja, hogy a #MeToo kampány tovább virágozzon. "Mindig figyeljünk és mérlegeljük körültekintően a dolgokat, és mindenki érdekében azt kérem, hogy ne ítéljünk elhamarkodottan" - zárta közleményét az illuzionista.
A Reuters hírügynökség egyelőre nem érte el Lewist, Copperfield szóvivője pedig nem kívánta kommentálni a nő vádjait. Lewis egyébként azt állítja, hogy már a Copperfield elleni 2007-es vizsgálat idején is előjött a saját történetével, amely azonban süket fülekre talált.