Január 31-én szerdán kezdődik a Teréz körúti robbantó büntetőpere, akár életfogytiglant is kaphat tettéért ifjabb P. László. Eddig nem mondta el, miért robbantott, de korábban már beszámolt bizonyos túlvilági erőkről: azokat hibáztatja. 

Másfél évvel ezelőtt robbantottak a Teréz körúton, a merénylettel ifjabb P. Lászlót vádolják. A férfi elfogása óta előzetes letartóztatásban van, pere ma, azaz január 31-én, szerdán kezdődik. Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt. Ezért akár életfogytiglant is kaphat.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László pere ma kezdődikForrás: TV2

A robbantó vallomást már tett, de a merényletet nem indokolta meg, csupán bizonyos túlvilági erőlről beszélt, és leszögezte, nem akarta, hogy a rendőröknek baja essen, csak a fegyvereiket szerette volna megszerezni. Még mindig arról beszél, hogy bizonyos „túlvilági erők" tartják rettegésben, ezeket gyerekkora óta látja. Belelátnak és fájdalmat okoznak neki. Azt mondja, a fegyvereket is azért akarta megszerezni, hogy megvédje magát" - mondta még decemberben dr. Szikinger István ügyvéd, azóta azonban már lecserélte ifjabb P. László a védőjét. P. László apja még mindig hisz fia ártatlanságában. Kitartok a fiam ártatlansága mellett. Sok dolog volt, amivel lelkileg próbálják megtörni és olyan helyzetbe hozni, hogy mindenképpen vállalja magára a robbantást. Például nem engedélyezték, hogy magánzárkába kerüljön, inkább betettek hozzá plusz egy embert. Ha valaki fegyvert akar szerezni, nem így intézi! Úgy gondolom, hogy ezt a beismerő vallomást kikényszerítették belôle" - mondta a Borsnak a apa.